Korábbi szakvezetőnk a DAC kispadra ül le, ahol először a Fradival járt, erre is visszaemlékezett.

Jól éreztem magam a bőrömben, a szakkommentátoroskodás is kedvemre való volt, mégis hiányzott már a kispad, a mindennapi munka – mondta László Csaba. – Voltak megkeresések az elmúlt időszakban, ciprusi és írországi csapat is csábított, de egyezség nem lett belőle. A dunaszerdahelyi ajánlaton azonban egy percet sem gondolkodtam.

A Ferencvárossal jártam életemben először Dunaszerdahelyen – emlékezett a DAC újdonsült edzője. – Nem feledem a fogadtatás csodás pillanatait, ott és akkor tudatosult igazán bennem, hogy a helyiek nemcsak a saját csapatukat, hanem a Fradit is imádják. Alig győztük az öleléseket az aláírásokat.

Most, több mint tíz év elteltével elmondható, kiváló körülmények között dolgozhatok, bejárva a világot pedig állítom, a DAC tábora felér a Ferencvároséval és a skót Heartséval. Ennek ismeretében minden valószínűség szerint a gyengébb szereplés a stadion átépítése miatti idegenbeli meccsekre vezethetők vissza, ez így lesz november közepéig. Éppen ezért szeretnénk minél több pontot szerezni a hátralévő három mérkőzésünkön, hogy aztán az első hazai meccsen olyan hangulat legyen, mint azt oly sokan láthatták a világhálóra felkerülő felvételeken.

Csütörtökön a bemutatkozás után megtartottam az első edzést is. Sajnos az utánpótlás-válogatott Kocsis Gergő súlyos sérülés miatt nem lehetett közöttünk, de ott volt a szintén magyar utánpótlás-válogatott Vida Krisztofer, akiben látok fantáziát. Persze a keret valamennyi tagja tiszta lappal indul.

Mint ismert, az 52 éves László Csaba váltja Németh Krisztiánt a dunaszerdahelyi klub kispadján, az erdélyi magyar szakember segítője Werner Bürger lesz.

NSO