A nemrég még a BLSZ-ben szereplő játékosunk az EB-selejtezőre készülő nemzeti csapatban szerepelt jól.

Magyarország 1-0 (0-0) Görögország
Fradista gól: Csernik (85.)

Demjén Patrik – Szalai András (Nemes Barna, 61.), Szilágyi Zoltán, Nagy Zsombor, Gergényi Bence – Kleisz Márk, Szabó Bence – Csernik Kornél, Tóth Máté, Takács Ronald (Viola Gergő, 79.) – Kamarás György (Dragóner Filip, 61.)

Csernik Kornél szerzett labdát az ellenfél térfelén, megindult vele a kapu felé, betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a kapu jobb oldalába emelt (1-0). A lefújásig nem született több gól, a magyar válogatott megnyerte a találkozót. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

A szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint a Nyíregyházának kölcsönadott Dragóner Filip is aktív volt, több helyzete is adódott előtte, amikkel sajnos nem tudott élni.

Michael Boris

Nagy fegyvertény, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést, sőt igazán nagy helyzetet nem is tudott kialakítani a görög csapat. Az első félidőben a támadójátékunk még akadozott, a fordulás után azonban több ígéretes lehetőségünk is volt, ezek közül egyet sikerült kihasználni. Az Eb-selejtezőre utazó csapatunk még nem állt össze, de ezek a mérkőzések sokat segíthetnek abban, hogy megtaláljuk az ideális összetételt az örményországi tornára.

MLSZ