Jégkorong csapatunk a szezonban először csinált shut-outot.

Ferencváros 3-0 Dunarea Galati
Harmadok: 1-0, 0-0, 2-0
Gólok: Tendler (Rafaj, Gerencsér), Schwindt (+1, Summy), Tendler (Sumi, Gerencsér)

Nehéz helyzetben vártuk a mai MOL Liga találkozót, ugyanis védelmünkből ketten is hiányoztak: Hietamaki a Titánok elleni sérülését kell, hogy kipihenje, csak az orvosi kontrollvizsgálat után léphet jégre újra, Erdélyit pedig egy vírus gyengített le. Így kényszerből Farkas állt be bekkelni. A mérkőzést elejét erősen megnyomtuk, sorban dolgoztuk ki a helyzeteket, a fölényünk a hetedik percben érett góllá, Tendler mattolta a vendégek hálóőrét. Ezután kicsit alábbhagyott a lendület, hozzászürkültünk a Dunarea játékához. Újabb izgalmat Rafaj és Munteanu összeakadása okozott, amit a vonalbíró állított meg, a román játékos őt is eltalálta kétszer is, az ügynek – bár a vezetőbíró nem szankcionálta – lehet, hogy lesz folytatása.

A második harmadot sem pörögték túl a felek, leginkább a Galac kapusa, Lakosil parádézott, egyik alkalommal már mindenki gólt kiáltott, valahogy mégis megállította a pakkot. Az utolsó tíz másodpercben aztán Munteanu kapott 2+2 percet, ki tudja miért. Amiből az elsőt nem tudtuk kihasználni a harmadik játékrész elején, még lövésig sem jutottunk el, a második alatt viszont gólt szereztünk, Schwindt tudta lopni a távolságot, majd közelről tüzelhetett, a hálóban kötött ki a korong. Utána pedig a meccset is eldöntöttük, Summy ugratta ki Tendlert egy fantasztikus hosszú átadással, csatárunk pedig nem hibázta el a szólót. A gól után mi már pörgettük az időt, a piros-kékek pedig próbáltak szépíteni, de Sevela is a helyén volt, így maradt a 3-0 és a három pont.

Greg Lindqvist

Hiába domináltunk a mérkőzés nagyobb részében, ugyanaz volt a problémánk, mint tegnap: nem használtuk ki a helyzeteinket. Az emberelőnyökkel sem tudtunk élni, csak egyszer találtunk be, pedig ezek mindig nagy lehetőségek. Kemény edzések következnek, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen hullámzó legyen a teljesítményünk, persze ezt sem könnyű jól tervezni, végrehajtani, amikor folyamatosan jönnek a meccsek. Aminek nagyon örülünk, hogy Sevela kapott gól nélkül zárta a találkozót, valamint hogy három pontot szereztünk. Pénteken Belgrádba utazunk, onnan is győzelemmel szeretnénk hazatérni.