Gábort kérdezték arról, hogyan készül csapatunk a válogatott szünet alatt.

Gyömbér Gábor

Az elmúlt másfél hétben a szokásosnál kevesebben vettünk részt az edzéseken, ennek ellenére fizikailag nagyon megterhelő napokon vagyunk túl. A szakmai stáb vélhetően úgy ítélte meg, hogy az erőnlétünk és a fizikai állapotunk nem olyan jó, mint az előző szezonban volt. A labda nélküli futások mellett sok az egymás elleni játék, van, hogy kis területen, négy a négy ellen játszunk, máskor a két tizenhatos között hét a hét ellen zajlik a meccs. Utóbbinál jóval többet kell futni, alaposan elfáradtunk, de nem panaszkodom, mindannyian tudjuk, hogy csak kemény munkával fejlődhetünk. Ráadásul valóban fontos lenne, hogy közel azonos szintre kerüljünk, mert vannak, akik eddig kevesebbet játszottak.

Nem könnyű megélni a helyzetet, minden futballista játszani szeretne, de eszem ágában sincs lázadozni, a vezetőedző dönti el, mikor ki van a pályán. Egyébként is, akár kezdőként, akár csereként számítanak a játékosra, az edzéseken ugyanolyan keményen kell dolgozni. Továbbra is megfeszülök az edzéseken, és bízom benne, hogy idővel változik majd a helyzetem. Amikor lehetőséget kaptam, nem futballoztam rosszul, az edzések utáni teszteredményeim is kiválóak, a formámon persze érzem a meccshiányt. Ezen a téren csak akkor lesz változás, ha a jövőben több lehetőséget kapok.

Az elmúlt hetekben nem tudtuk annyira irányítani a játékot, mint az előző szezonban, és mivel több rossz eredmény is becsúszott, kevésbé vagyunk magabiztosak, mint korábban. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, győzelmekre lesz szükség, nagyon remélem, hogy a válogatott szünet után jobban futballozunk majd. Figyeltük a Magyar Kupa sorsolást, elégedettek vagyunk a párosítással.

NS