Tévés meccsen fogadjuk a Dózsát hat órakor.

Pesterzsébet, 18.00: Ferencváros – UTE
Jegy: 1000 Ft
TV: M4 Sport

Greg Lindqvist

A magyar jégkorong legnagyobb hagyományokkal rendelkező mérkőzésére kerül sor péntek este. Mindannyian tudjuk, ez az igazi derbi a magyar hokiban, erre ferencvárosiak és újpestiek is kettőzött erővel készülnek. Ráadásul régen volt olyan, hogy mind a két csapat ennyire a mezőny elején lett volna egyszerre. A MOL Liga nagyot lépett előre, ebben az idényben nincsenek könnyű meccsek, mindig meg kell szenvedni a győzelemért, akárki is legyen az ellenfél, nem lehet csak a korcsolyát kiküldeni a jégre.

Az UTE tavaly sem volt rossz csapat, de sokat erősödött, tapasztalt játékosok érkeztek, mint Benk, Sikorcin, Hebar vagy Frolik. A játékosaik igen jó elegyét adják a tapasztalatnak, az erőnek és a sebességnek. Mind a ketten egy jó túrán vagyunk túl, hogy magunkról is beszéljek, ötmeccses nyerő szériában vagyunk, amelyet természetesen szeretnénk tovább nyújtani. Tudjuk, hogy ehhez minden meccsen legalább 110%-ot kell nyújtanunk, ennek szellemében készülünk. Minden ütközést, támadást, apró kis megmozdulást végig kell vinni, le kell zárni megfelelően, ha nem tesszük, azonnal elveszítjük a korongot, visszatámadnak, és kész a baj. A motivációval nem lesznek gondok, mindenki pontosan tudja, milyen párharc következik. Keménységet, fegyelmezettséget, elszántságot várok a játékosaimtól. Természetesen az nem segít, hogy Szappanos az eltiltása miatt nem játszhat, de ezzel együtt kell élnünk, nélküle kell megoldanunk a feladatot.

Szilassy Zoltán

A felkészülés szempontjából szakmailag nincs különbség abban, hogy a Fradival játszunk, a Galaccal vagy a Volánnal. Azonban ez a derbi, azt kell tudni e két klub történelméből, hogy a szurkolóknál kiemelt jelentősége van minden Ferencváros–UTE meccsnek. Tabellafüggetlen a rangadó, most ráadásul markánsabb mindkét csapat, mint az utóbbi években. Ezt az emóciót használni kell edzői szempontból, de szakmailag ugyanúgy elemezzük ki a Fradit, mint a többi ellenfelet, mit csinálnak a meccseken, mik az erős, a gyenge oldalaik, mik a mi erősségeink, hogy tudunk a réseiken átmenni. Nagyon meleg szívvel, de hideg fejjel kell ezt a mérkőzést kezelniük a játékosoknak. Természetesen örülnék, ha nagyon sok szurkoló lenne mindkét oldalról a lelátón, jó kis szurkolással.

Ez egy kiváltság, hogy te újpesti vagy, a másik fradista, és játszhatsz egy ilyen meccset. Nyilván lehet egyszer egy ilyen párosítás a MAC–DVTK vagy keleti rangadóként a Miskolc–Debrecen, de ezekhez el kell telnie 50-100 évnek, hogy olyan minőségű párharcok legyenek, mint egy Fradi–Újpest. Arra mindenki büszke lehet, néző és játékos, hogy egy ilyenen részt vehet.

Jégkorongblog