Jégkorong csapatunk sorozatban hatodik győzelmét aratta a MOL Ligában!

Ferencváros 3-2 UTE
Harmadok: 1-1, 1-1, 1-0
Gólok: Rafaj (Sumi, Tendler), Sumi (Rafaj, Tendler), Dubek (Jabornik, Kiss)

Ha tévés meccs, akkor csúszás, nem volt ez ma sem másképp, a bemelegítés alatt hátvédünk, Erdélyi lőtt egy erőset, amely átütötte a kapu mögötti egyik plexit, így kényszerszünet és szerelés következett, nagyjából negyed órával később kezdődött emiatt a jégkorong derbi.

Kiélezett mérkőzésre készültek a felek, ez is lett belőle, a statisztikákba is közel azonos lövésszám került (31-35) és a komoly helyzetek is hasonlóan oszlottak el, szerencsére a kihasználásukban – mint végül kiderült – mi voltunk a jobbak. Pörgős, küzdelmes játék folyt a jégen, mi tudtuk megszerezni a vezetést elsőként, Rafaj korcsolyázhatott be zavartalanul a dózsások harmadába és ha már ott volt, nagy erővel lőtte ki a hosszú felsőt. Gyorsan “rákontrázhattunk” volna, ám Sila szépen védte a rövid időn belül érkező újabb ziccerünket. Itt is, ott is volt egy-egy két perces büntetés, egyik fél sem tudott élni vele, a liláknak nem sokon múlott, ahogy kiegészültünk, ütöttek be egy kipattanót röviddel az első szünet előtt.

A második harmad – hiába lőttünk ekkor többet kapura – talán inkább a vendégeké volt, egy komolyabb védelmi megingásunkat meg is büntették, Benk lőtte el Sevela mamutja mellett a pakkot, elkerülhető találat volt. Érdekesség, hogy mindkét újpesti találatot a tavaly még az EBEL-ben szereplő játékosok lőtték. Szerencsére ez nem tört meg minket és öt perccel később egalizáltunk, egy remek egyéni megmozdulás után, Sumi lőtt hatalmas gólt.

A záró húsz percben aztán fordult a kocka, a szezonban eddig is jól látható volt, hogy rá tudunk erősíteni az utolsó játékrészre és ma sem volt ez másként, bár mindkét kapu előtt voltak meleg pillanatok, nekünk sikerült bevinnünk a győztes “döfést”, végre jól megjátszottuk a fórt, épp kiegészült az UTE, Jabornik lövése kipattant, amit laposan duplázott rá csapatkapitányunk, Dubek Vladimir és el is ment Sila alatt. Majd gyorsan meglőttük a negyediket is, ám ezt a gólt videóbíró igénybevétele után érvénytelenítették a játékvezetők. Két perccel a vége előtt időt kért Szilassy Zoltán és a kapusukat is lehozták, amit nem tudtunk kihasználni, maradt a 3-2, újra az élre álltunk a tabellán!

Ezután következhetett a közös ünneplés a mérkőzésen remek hangulatot teremtő szurkolókkal, egy “strobi” is előkerült a lelátón, jó reklámja volt a mai este a Fradi-jégkorongnak! Szép volt, fiúk! Folytatás hétfőn, újabb TV képernyőre kerülő találkozón fogadjuk a lejtmenetben lévő Debreceni HK-t.

Szakács Ferenc

A Fradi – Újpest rangadókon nem sok gól esik, most mi jöttünk ki jobban belőle. Megvan a 3 pont, a fiúk meghajtották a végét, kiélezett és sportszerű küzdelem volt. Gratulálok a srácoknak és az Újpestnek is. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóinknak a biztatást. Minden mérkőzésen izgulunk, most pengeélen táncoltunk, a játék kiegyenlített volt a második harmad végéig, a harmadik harmadban jobban nyomtunk, meglett az eredménye.