Szakértés kora délutánra.

Bognár György

Négy gólt láthattak a szurkolók az Üllői úton, ráadásul győzött a Fradi, de ami ennél is fontosabb a hazaiak számára, hogy újból dinamikusan és jól futballozott a csapat. A győzelem értékét az sem csökkenti, hogy a Debrecen jelentős vérfrissítésen megy keresztül, s jelenleg nem tartozik a bajnoki címért folyó harcban a riválisok közé. Egyértelműnek tűnik, hogy amikor Gera Zoltán és Hajnal Tamás együtt a pályán van, sokkal kreatívabb, egységesebb a csapat, így a játék minősége is jobb. Florian Trinks is jó focista, rúgótechnikája is kiváló, de a magyarokkal ez mégis jobban működik – persze lehet, hogy csak én vagyok elfogult.

A Böde – Djuricin párosban van spiritusz, szerintem velük kapcsolatban Thomas Doll megérzései jók. Tény, az osztrák légiós valóban sok helyzetet kihagy, és az eddigi teljesítménye nem hozott jelentős átütőerőt a Ferencváros támadójátékába, kívülről szemlélve mégis úgy tűnik, hogy képességei alapján ez a helyzet megváltozhat, amennyiben sikerül integrálódnia, és párban nehéz feladat elé állíthatják a hazai védőket.

Sűrű az élmezőny, ami jó. Jó nekünk, futballrajongóknak. Ebben a szezonban nem lesz egyeduralkodó a Ferencváros, sok jó bajnoki vár még ránk – ha nem is lesz mindegyik az “év mérkőzése”.

NS