Félidőben még a hazaiak vezettek.

Budaörsi KSE 25-33 (15-14) Ferencváros
Gólok: Szucsánszki 6, Monori 5, Snelder 5, Lukács 4, Hornyák 3, Pena 3, Schatzl 3, Faluvégi 2, Mészáros 1, Szikora 1

Bár jobban kezdtük a mérkőzést a házigazdáinknál, érezni lehetett, hogy még nem az igazi valami. Ehhez persze hozzájárulhatott az is, hogy Zácsik Szandra ezúttal is hiányzott, csak a lelátón foglalt helyet, valamint Kovacsics Anikó sem kapott nagy meccsterhelést. Tíz perc alatt elmentünk öt góllal, aztán kicsit leültünk, érkezett az első kiállítás – Szekeres kapta -, kihagytunk egy hetest és máris egyenlített a Budaörs. Be is lelkesedtek és a vezetést is átvették, amin talán még ők is meglepődtek, mi pedig futhattunk az eredmény után.

A második félidőre aztán jó hozzáállással jöttünk ki az öltözőből, Monori és Snelder vezérletével hét perc alatt hat gólt lőttünk, hátul pedig a Bíró helyére érkező Szikora jól szállt be, két büntetőt is megfogott. Úgy tűnt, hogy nagy gond már nem lehet, csak a büntetések alatt tudtak néha közelebb jönni a piros-fehérek, kivétel ez alól az utolsó kiállításunk, Snelder kényszerpihenőjét 2-0-ra nyertük meg, az utolsó gólunkat pedig Szikora szerezte, kapus nélkül támadott a Budaörs, Melinda pedig a megszerzett labdát egész pályáról lőtte ellenfelünk kapujába.

Egy hét múlva a Győr otthonában ennél sokkal több kell majd.

Elek Gábor

Volt egy kis félreértés mindenkiben az ellenfelet illetően, de most tisztán láthattuk, hogy ez a Budaörs már nem a tavalyi Budaörs, gratulálok az ellenfélnek. Stílusosan és jól kézilabdázott ellenfelünk, persze az első félidei védekezésünk is kellett ahhoz, hogy vezetni tudjon ellenünk a szünetben. Az elején kissé könnyedebben vettük a meccset, mint azt megillette volna ez a szint, de a második félidőben összekaptuk a védekezést és eldöntöttük az összecsapást. Az első bajnoki mindig speciális, de túl vagyunk rajta, győzelemmel, sőt, végül magabiztos győzelemmel.

Monori Orsolya

Nehezen kezdtünk, de ezt talán betudhatjuk annak, hogy az első mérkőzés volt, azt pedig tudjuk, hogy a kezdet mindig nehéz. A második félidőben sokkal jobban kézilabdáztunk, és szerencsére már az első percekben lendületet tudtunk venni, átvettük a vezetést, és előnyünk kitartott a végéig.

Mihály Attila

Először is szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak a teljesen megérdemelt győzelemhez. Egész szezonban fontos kérdés lesz, hogy a kulcsjátékosaink mennyire fogják bírni erővel. Örülök neki, hogy néhányan felnőttek a feladathoz, hogy kicsit megszorongassuk a sokkal esélyesebb vendégeket. Az első félidőben jóval összeszedettebbek voltunk, a szünet után több hibát vétettünk, védekezésben közepes teljesítményt nyújtottunk. Minden kezdet nehéz. Hazai közönség előtt mi is egy kicsit jobban akartunk. Fontos lesz, hogy a mainál még jobb teljesítményt nyújtsunk a jövőben azon csapatok ellen, akikkel szemben reális esélyünk van.

BKSE, Fradi.hu