A szervezett szurkolói csoportok vezetője is megszólal az ötlet kapcsán.

A Ferencváros népligeti edzőcentrumában tartott pályabejárást a bérletes szurkolóknak Kubatov a napokban – írta a Bors. Ugyan a drukkerek kérdéseket nemigen tehettek fel, a klub elnökétől megtudták, a vezetőség azt tervezi, hogy a Groupama Arénában használt vénaszkenneres beléptetési rendszert januártól részben vagy egészben felválthatja az arcfelismerő azonosítás. Kubatov ezzel a lépéssel kíván gesztust gyakorolni a jelenleg távolmaradásukkal tüntető drukkerek felé, csakhogy felvetődik a kérdés, miért vetnék magukat alá a szurkolók a szintén biológiai jegyek leolvasásán alapuló rendszernek. Nos, úgy hallottuk, hogy a működéséből adódóan gyorsabb beléptetést lehetővé tévő arcfelismerő csak a kitiltott nézők azonosítására szolgálna, így elméletileg nem kellene mindenkinek regisztrálnia magát a mérkőzések előtt. A bojkottáló ultrák legnagyobb problémája ugyanis a szerintük személyiségi jogaikat sértő lajstromba vétel. Állítólag az arcképfelismerő informatikai rendszer csak néhány másodpercig tárolná az adatokat, majd azok törlődnének, így nem vetődhetne fel a visszaélés lehetősége. Megvan oldva a probléma?

Pletyka szinten mi is hallottunk a lehetőségről, de mivel semmilyen konkrétumot nem tudunk az arcfelismerő pontos működéséről, elhamarkodott lenne kijelenteni, hogy ennek bevezetése esetén visszatérünk a stadionba – árulta el Hamberger Ádám, a bojkottáló szurkolók vezetője, akinek szervezésében több ezer FTC-szimpatizáns látogat ki vasárnap a Pécs–Fradi NB III-as bajnokira.

Ha a vezetőség bevonna minket a rendszer pontos kidolgozásába, akkor jó esély nyílna, hogy a jövőben újra a stadionban buzdítsuk a csapatot, amire egyébként már nagyon ki vagyunk éhezve.

forrás: nb1.hu