Danit kérdezték a Feröer-szigetek elleni VB-selejtező előtt.

Tudom, nem nosztalgiázós típus, de az utóbbi napokban visszanézte már a feröeriek ellen szerzett két gólját?
Kénytelen voltam…

Ki emlékeztette rá?
A kapitány úr. A vide­ózás is program volt Telkiben, az elemzés során előkerültek a legutóbbi budapesti találkozó felvételei is. Bernd Storck alapos edző, úgyhogy ezúttal is kiveséztük a látottakat. Magamtól egyébként nem nézegettem volna a góljaimat, eszembe sem jutott volna a telefo­nomon vagy laptopon újra és újra lejátszani a képsorokat. Szép volt, jó volt, ennyi.

Azért csak nem bánta, hogy újra meg kellett nézni…
Szép gólok voltak. Jó volt újra meg­nézni őket, elismerem, a fejesem és a lövésem is jól sikerült. Ráadásul nagyon fontosak voltak, ugye ezzel tettük biztossá a helyünket a csoport harmadik helyén és játszhattunk pótselejtezőt a norvégok ellen. No de tényleg nem szeretném fényezni magamat.

Önnek melyik tetszett jobban?
Jó kérdés. Nem tudom, és igazából nem is akarok választani. Maradjunk annyiban, mind a kettő szép volt és fontos.

Azért tesztelném egy kicsit. Az elsőnél, a fejesnél kitől jött a beadás?
Kádi, azaz Kádár Tomi adta be. Mesterien tekert középre. Nem azt mondom, hogy csak bele kellett tennem a fejemet, de tényleg jól jött középre.

A másodiknál kitől jött a gólpassz?
Nikolics Nemanjától.

Nem lehel megfogni.
Bárcsak a védők is ezt mondanák rám Feröeren… Ami biztos, sok információt kaptunk a szakmai stábtól a videózás alatt. Rengeteg apróságra kitértünk, ám a végén mindig oda lyukadtunk ki, kedd este pokolian nehéz kilencven perc vár ránk. Papiron mi vagyunk az esélye­sebbek, vesztenivalónk igazából csak nekünk van, de jól tudjuk,a feröeriek nem adják olcsón a bőrüket. Ráadásul műfüvön kell játszanunk, az időjárás sem olyan, mint nálunk szeptember elején. Idehaza harminc fok lesz a jövő héten, míg odakint jó, ha tíz. De nem szabad kifogásokat keresni, valahogy be kell gyűrnünk őket.

Ugyanabban a cipőben lép pályára, mint októberben az Üllői úton?
Biztosan nem. Azt a cipőmet már nem használom, meglehetősen sűrűn cserélgetem őket.

Mivel kerekedhetünk a feröeriek fölé?
Nem lenne baj, ha gyorsan járatnánk a labdát, és minél hamarabb megpróbál­nánk eljutni a kapujukig. Az sem lenne ellenemre, ha a találkozó elején beta­lálnánk, sokat könnyítene a dolgunkon, de tudom, ez nem kívánságműsor, leg­utóbb odakint és idehaza is alaposan megszenvedtünk ellenülk, mindkétszer egy góllal voltunk jobbak. A srácokkal sokat beszélgettünk az edzőtáborban az előttünk álló meccsről, és most számunkra csak egy a lényeg, sikerrel venni ezt az akadályt és győ­zelemmel kezdeni az újabb selejtezőt. Az pedig, hogy ki rúgja a gólt, teljesen mindegy. Nekem elhihetik, ugyanolyan boldog leszek, ha ezúttal más góljával győzzük le Feröert!

NS