Csapatunk korábbi kapitánya a lelátóról szurkol a Fradinak.

A Fradi nemzetközi kiesését én is kudarcként éltem meg, mint a játékosok és a szakvezetők. De az „istenadta nép” haragját most közelebbről tapasztalom, mint a pályán, hisz a lelátón ülök. És persze másként látom néha a dolgokat, mint a szurkoló, hiszen máshonnan jöttem. Természetesen szurkolok, és mindig várom a csodát. A tavaly őszi szezon kimagasló volt, lehetett érzékelni, hogy azt nem lehet ugyanazzal a játékkal végigvinni. Tavasszal a játék akadozott, de mindig volt öt-tizenöt perc, amivel a meccset meg tudta nyerni a csapat. Mint ex-játékos pontosan tudom, hogy nem lehet mindig gálázni – magyarázta Rósa.

Szerinte a legutóbbi bajnoki meccsek botladozása sem jelez krízist a Fradinál.

Lehet, hogy hülyén hangzik, de a két sikertelen hazai bajnoki meccs miatt sem bosszantottam magamat, mert lehet, ez kell ahhoz, hogy éber maradjon a csapat és ne tunyuljon el. A Mezőkövesd ellen a ziccereket nem lőttük be, ez benne van, az edző nem tud mit tenni ellene, a Diósgyőr ellen például korábban minden bejött. A sérülések is hátráltatják a csapatot, kicsit talán szűkös a keret, lehetett volna még igazolni. Nagyon örömteli Nagy Dominik játéka, már két hete is mondtam, hogy várhatja a meghívót a válogatottba, örülnék, ha benn is maradna a szűk keretben.

Rósa Dénes egyelőre tehát marad „civil” és Fradi-drukker, aki ezt a státuszt csak kedvenc csapata kedvéért adná fel, de ahhoz komoly feladat kellene. Addig pedig jól érzi magát – a lelátón.

Most már harmadik éve vagyok bérletes. Csak szurkoló. Természetesen, ha a Ferencvárosból keresnének meg valamilyen feladattal, azon elgondolkodnék. De ez pillanatnyilag nem aktuális. A szakmai munka szerintem teljesen rendben van a csapatnál, az utánpótlásban szívesen dolgoznék egyszer, de jelenleg ennek sincs aktualitása. Büszke vagyok rá, hogy amit elértem, azt magamtól értem el – akkor is jó érzéssel tölt el, ha emiatt rengeteg buktató volt az életemben. Most azzal foglalkozom, amivel szeretek, összességében rendben van az életem és ezért keményen megharcoltam.

Teljes beszélgetés: Rangadó