A visszatérő Péter nyilatkozatából kiderül, hogy csapatunk az NBI-es bajnokikat már nem a Faházban, hanem az Elek Gyula Arénában rendezi meg.

Öt év eltelt azóta, hogy elhagytad a szülői házat. Azt a házat, amely magabiztos alapokat adott, amelyet te okosan kihasználtál és tehetségeddel együtt kamatoztattál is, hiszen a magyar futsal-válogatott alapemberévé váltál. Költői a kérdés: sokat tanultál az elmúlt években?
Nagyon sokat, főleg taktikailag, amit Turzó Józsinak és a szövetségi kapitánynak, Sito Rivérának köszönhetek elsősorban! Mindemellett sokkal higgadtabb, nyugodtabb lettem, ami kicsit sem vált hátrányomra, sőt… Szeretném az elmúlt években tanultakat átadni most a Fradiban a fiataloknak. Annak ellenére mondom ezt, hogy én is mindössze 24 éves vagyok, de így is én vagyok a legidősebb a mezőnyjátékosok között.

Ha most azt mondom, hogy 6-7. hely, vagyis kiesési gondjai nem lesznek a Fradinak a következő szezonban, de reálisan a középmezőny lehet most még a cél, azt elfogadod?
Nem! Én maximalista vagyok és ennél előrébb várom a csapatot, mert tudom, hogy többre leszünk képesek! Ha el tudunk kapni egy jó rajtot és átlagban megbízhatóan teljesítünk, akkor szerintem a 4.-5. hely meglesz. Sok csapatnak nem fog tetszeni a fiatalos, lendületes, letámadó futsalra építő játékunk. Fradiként nem vállalhatunk be egy védekezésre épülő játékot, mert azonnal kifütyülnének minket a szurkolóink. Nekünk mindig, minden körülmények között agresszív, bátor támadójátékot kell produkálnunk és az sem lenne hátrány, ha mindezt látványos formában tennénk, hiszen ez a játék (is) a nézőkért, a szurkolókért van. Nekünk pedig az ország legszebb címeres mezében kutya kötelességünk kiszolgálni a táborunkat! Jó is, hogy szóba kerültek a szurkolók: ha csak belegondolok, hogy telt ház van/lesz az Elek Gyula Arénában, már most is beleborzongok. Volt szerencsém telt házas meccseket játszani Berettyóban és a válogatottal is, például az ominózus, románok elleni EB-selejtezőn. Viszont ahhoz fogható nincs, amikor több száz, több ezer torokból egyszerre zúg fel a: “száz kisleány, egy gólra vár…”! Tudom, tudjuk, hogy először nekünk, a csapatnak kell bizonyítani, hogy megnyerjük magunknak a szurkolókat. Ugyanakkor abban is bízom, hogy a legendás Fradi tábor bizalmat szavaz nekünk a legelejétől és szép számmal jönnek majd a meccseinkre. A legnagyobb, legjobb csapatok is mindjárt másképpen érkeznek a Népligetbe, ha azt tapasztalják, hogy az ország legjobb tábora várja őket! Lehet, hogy akkor már kevésbé fognak lenézni bennünket. Mert meggyőződésem, hogy legyen valaki bármilyen jó focista, a Fradi tábor előtt játszani nem leányálom. Már most arra kérem a csapat nevében szurkolóinkat, hogy az első perctől kezdve álljanak mögénk, cserébe megígérem, hogy minden meccsen kitesszük a szívünket a pályára! Azért is lenne jó, ha ez így lenne, mert hiába mi vagyunk a Fradi, véleményem szerint éppen a fiatalságunk és a rutinunk hiánya miatt minden csapat le fog nézni, le fog becsülni bennünket. Mi viszont, ha okosak leszünk, akkor ebből erényt tudunk majd kovácsolni.

Teljes beszélgetés: FTC futsal