A heti sajtócsütörtökön kérdezték Dénest.

Dénes, hogyan értékeled eddig a csapatodat és a saját játékodat?
A bajnokságot három győzelemmel kezdtük, az előző fordulóban Pakssal játszottunk egy gól nélküli döntetlent, amire azt mondom, hogy még belefér, hiszen vannak olyan mérkőzések, amikor gyengébben megy a csapatnak. Az ellenfél azt gondolom, hogy jól játszott, szervezettek voltak, kemények voltak és nehezen találtuk az ellenszerét ennek a játéknak. A fő az volt, hogy azért kapott gól nélkül lehoztuk, úgyhogy azt gondolom, hogy az eddigi bajnoki szereplésünkkel nincs különösebb probléma. A Bajnokok Ligájában csalódást okoztunk magunknak, a szurkolóinknak, úgyhogy azért az egy negatív dolog volt mindenképpen és azt a bajnoki szereplést kell most feledtetnünk, úgyhogy ez a célunk, ennek a következő lépése lesz most hétvégén, a Vasas ellen.

Ezek után Te hogyan tudtad feldogozni a nemzetközi sikertelenséget?
Igazából nincs más választása az embernek, mert most már hiába kesergünk ezen, ezt nem tudjuk megváltoztatni, tehát szerencsére utána egyből jött egy Honvéd elleni mérkőzés, amit küszködve is, de nagyon-nagyon profin hozott le a csapat és tényleg ott érezhető volt, hogy azért mentálisan erősek vagyunk és fel tudtunk állni. Úgyhogy én azt gondolom, hogy most már mindenkinek előre kell nézni. Nyilván, amik voltak hibák és tudunk profitálni, tanulni, azokat mindenképpen javítani kell és ugyanúgy vissza lehet tekinteni azokra a mérkőzésekre is, hiszen tudunk belőle tanulni, de most már tényleg csak építő jelleggel.

Szombaton este a Vasast fogadjátok a Groupama arénában. Hogyan várjátok a bajnoki mérkőzést?
A Vasas ugye jól kezdte a bajnokságot, ott vannak a második helyen, azok után, hogy a tavalyi szezonban az utolsó fordulóban menekültek meg a kiesés elől, most tényleg teljesen más csapatot láthatunk. Nagy lendülettel kezdték ezt a bajnokságot, nagyon szervezetten játszanak saját térfelükön próbálnak védekezni, kapujuk elé húzódva. Többnyire öt védővel játszanak, úgyhogy nehéz lesz őket feltörni, ahogy láthattuk is az előző fordulóban, hogy olyan csapatok, akiket minőségileg jobbnak tartanak náluk, nagyon nehezen tudtak ellenük eredményesek lenni. Úgyhogy biztosan nekünk is nehéz dolgunk lesz, de tudjuk azt, hogy mire számíthatunk tőlük, mire kell figyelni és bízom benne, hogy hasonló eredményt tudunk produkálni, mint az előző hazai mérkőzésünkön, amikor ugye a Diósgyőr ellen egy közönségszórakoztató győzelmet tudtunk aratni.

A teljes interjúban arról, hogy miként látja esélyeit a válogatottnál és mit tanult Király Gábortól: Sportmenü