Grúzia és Ausztrália ellen is jól játszottak klubunk pólósai – az összes góljukat megnézhetitek.

Magyarország 18-5 Grúzia
Negyedek: 4-0, 7-0, 2-3, 5-2
Fradista gólok: Varga Dániel 2, Tóth 1

Benedek Tibor
Két negyedig nagyon jó játék, utána kiengedtünk, több hiba volt elöl is, hátul is. Összességében olyan meccs volt, amilyen szokott lenni egy magyar-grúz.

További nyilatkozatok, videók: VLV

Varga Dániel

Én két érzelmi dolgot emelnék ki a mai mérkőzésből, taktikáról, szakmáról nem szívesen beszélek, jön majd úgy is a szövetségi kapitány és elmondja. Az, hogy eljött ide ennyi ember, nekünk nagyon jólesik, nagyon jól reprezentálja, hogy a vízilabda mennyire népszerű Magyarországon, annak ellenére, hogy milyen időjárás van, annak ellenére hogy a két csapat között milyen minőségbeli különbség van, szóval köszönöm mindenkinek, aki ma itt volt! A másik érzelmi dolog egyéni jellegű, itt játszottam az első OBI-es meccsemet, ebben a medencében és jó volt egy kicsit visszaemlékezni az elmúlt húsz…, maradjunk abban, hogy sok évre.

Magyarország 16-15 Ausztrália
Negyedek: 4-2, 5-6, 6-5, 1-2
Fradista gólok: Varga Dániel 5, Tóth 2

Benedek Tibor
Jó volt a támadójátékunk! Végig mi vezettünk az egész meccsen. Hiába jöttek föl, mindig sikerült újra gólt lőni. Ezt az egész tornán nagyon erősnek éreztem a csapat részéről.

További nyilatkozatok, videók: VLV

Tóth Márton

Kiutazom, a csapat akklimatizálódik egy héttel hamarabb, velük leszek és segítem továbbra is az edzéseket, és az első mérkőzés után fogok hazautazni, amikor már effektíve változtatni nem lehet a csapaton. Nagyon jó úton járunk szerintem, ilyen mérkőzések kellenek, ahol az utolsó negyedben, az utolsó percben dőlnek el a dolgok. Vannak még sérültek, ők fel fognak épülni, van még három hetünk, ez nyilván a pörgetésről, a gyorsításról fog szólni, úgyhogy szerintem minden adott ahhoz, hogy egy sikeres olimpián vegyünk részt.

Varga Dániel

Adott esetben az olimpián dönthet egy ilyen gól is, most már tudom, hogy ez az ötméteres ugyanolyan mint az összes többi, bár úgy látom, a közönség jobban örült, mint a másik kettőnek. Szerintem ez a Benu Kupa jó felkészülési torna volt, jó lett volna, ha mind a három meccsünk kemény és szoros. De kettő mindenképpen hasznos volt. Vannak tanulságok a mai mérkőzésen, érezhető volt, hogy az ausztrálok is könnyen áttörik a védelmünket és magabiztosan játszanak, legalább annyira mint mi. És meg kell találni ilyen helyzetben, amikor oda-vissza gól van, olyan pici változtatást ami még mindig a mi játékunk, ők viszont kijönnek a komfort zónából, elbizonytalanodnak. Mert egy ilyen meccsen akkor nyílik szét az olló amikor két-három támadás egymásután nem végződik góllal, ez ma nem történt meg, majd legközelebb, ráérünk még.