A sportnapilap beszélgetett olasz újságíró kollégákkal játékosunk ügyéről.

Láttam már egyet s mást a játékospiacon, így amíg nem vagyok szemtanúja annak, hogy a futballista magára húzza a csapat mezét a nyilvános bemutatáson, óvatosan kezelem a híreket – mondta a Nemzeti Sportnak Daniele Labanti, a Corriere di Bologna munkatársa. – Ettől függetlenül Nagy Ádám szerződtetése már-már biztos, a vita tudomásunk szerint már elsősorban a prémiumokról zajlik a Bologna és a Ferencváros között. Az átigazolás alapdíja 3.5 millió euró körül van, ehhez jönnek hozzá a különböző járulékos tételek a futballista és a csapat sikeres szereplésétől függően.

A következő szezonban a Serie A középmezőnyét megcélzó Bolognánál abszolút alapemberként számítanak a 11-szeres válogatott játékosra, akire a közhiedelemmel ellentétben nem az Európa-bajnokságon figyeltek fel.

Május óta érdeklődik a Bologna Nagy Ádám iránt, és az Eb-n mutatott nagyszerű teljesítménye csak megerősítést jelentett, valóban jó ötlet az átigazolása – folytatta az olasz lap képviselője. – Hozzátartozik a történet hátteréhez Amadou Diawara botránya, a guineai légiós ugyanis nem jelent meg az edzőtáborban, így a vezetők számára pótlása hirtelen húsba vágó kérdéssé vált. Roberto Donadoni vezetőedző az ő helyére kívánja beépíteni a csapatba az újonnan érkezőt, és mivel minden bizonnyal ragaszkodik az általa olyannyira kedvelt 4–3–3-as hadrendhez, a magyar futballista valószínűleg az Andrea Pirlóéhoz hasonló, középső, szervező középpályás posztján szerepel majd.

Mint arról már a La Gazzetta dello Sport cikke alapján beszámoltunk, a Bologna által tervezett megállapodás öt évre szól, a fiatal légiós fizetése információink szerint idényenként 500 ezer euró lesz. Az Il Resto del Carlino című helyi újság Bolognára „ráállított” futballszakírója – kollégájával ellentétben – nem 3.5 millió, hanem 4-5 millió eurós vételárról tud, ellentmondás azonban nincs, hiszen a prémiumokkal együtt az alapösszeg is feltornászható a második változatig.

Azért is kell Donadoninak egy megbízható, az egész idény során bevethető középpályás, mert a télen az Afrikai Nemzetek Kupája miatt le kell mondania például az algériai Safir Tajderről” – magyarázta Marcello Giordano, a lap munkatársa.

NSO