Tavaly után idén is megnéztük, kik járnak jól, kik járnak rosszul az unorthodox, három körös bajnoki rendszerrel. Mint ismert, a csapatok fele, az első hat kétszer is hatszor játszik otthon egy-egy tizenegy fordulós körben, míg az utolsó hat csak egyszer, így az első hatnak tizenhét hazai meccse, a második hatnak tizenhat hazai meccse van a harminchárom fordulóban. Az is ismert, hogy a három körös rendszer miatt egy-egy párosításban előnyt élvez az egyik csapat azzal, hogy az ellenfelével szemben kétszer játszhat otthon.

Ahogy egy éve, most is megnéztük, hogy a tavalyi tabellának megfelelő erősorrend – Fradi (12), Videoton(11), DVSC (10) … Vasas (3), Gyirmót (2), Mezőkövesd (1) – szerint mely csapatok voltak a sorsolás kedvezményezettjei. Ha egy csapat a mezőkövesdiekkel játszik otthon kétszer, az +1 pont, ha kétszer kell jönnie hozzánk, az -12.

Ahogy tavaly, úgy idén is a lilák jártak a legjobban a sorsolással, mi a középmezőny végén vagyunk a semlegesnél rosszabb 0 ponttal (hisz hat pozitív és 5 negatív érték kerülhetett be a mi sorunkba), a sorsolás nagy vesztese a Haladás, amely, épp úgy, mint tavaly az MTK, az első hatból minden ellenfeléhez kétszer kell utazzon.

Csapat'Szerencseérték'
Dózsa11
MTK9
Videoton9
Honvéd7
DVSC6
Paks4
Gyirmót2
Fradi0
Vasas-17
Mezőkövesd-17
DVTK-22
Haladás-28