A fél éve a Kelen SC-ből érkezett labdarúgó pár napja töltötte be 18. életévét, klubunk szép ajándékkal lepte meg.

csernik

Tehetséges fiatal labdarúgónk, a 18. születésnapját nemrég ünneplő Csernik Kornél profi szerződést kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal. Csernik Kornél a 2016-os nyári felkészülés során mind a négy eddigi edzőmeccsünkön pályára lépett – sőt, a Cigánd ellen gólt is lőtt. Bátor, lendületes játékával a fiatal középpályás kiváló benyomást tett a szakmai stábra, így nem meglepő, hogy élete első profi szerződését is aláírhatta klubunkkal.

Csernik Kornél mindössze fél éve, 2016 telén került a Népligetbe: korábban a Pénzügyőrben, majd a Kelen SC-ben játszott. Utóbbi klubban tagja volt a strandfoci- és a futsal-csapatnak is. 2015 őszén játszott a 3-2-es Fradi-sikerrel zárult FTC–Kelen SC NB II-es futsal-meccsen. Az elmúlt bő egy évben villámkarriert befutó Nagy Ádám óta a futsalos múlt mindenképpen remekül mutat egy fiatal labdarúgó önéletrajzában, de Kornél már azt is megmutatta, hogy a nagy pályán sem jön zavarba. Tavasszal, 17 évesen alapembere volt U19-es együttesünknek, és a felkészülés során a felnőttek között is jól mozgott.

Csernik Kornél néhány nappal ezelőtt töltötte be 18. születésnapját, felnőtté válásának egyik legszebb ajándéka a mostani szerződés.

NÉVJEGY
Név: Csernik Kornél
Születési idő, hely: 1998. július 2., Budapest
Poszt: középpályás
Nemzetiség: magyar
Korábbi klubjai: Pénzügyőr (2004-2007), Kelen SC (2007-2016)

Fradi.hu