Számos klubnál felmerült a holland játékos neve.

Néhány hete a Ferencvárossal kapcsolatban is felmerült Rafael van der Vaart neve, maga Thomas Doll vezetőedző is elismerte, hogy szívesen látná csapatában a 33 éves holland középpályást.

A világbajnoki ezüstérmes játékos jelenlegi klubja, a spanyol Betis a holland soccernews.nl cikke szerint szinte biztosan megválik az egykori Ajax-, Tottenham és Real Madrid-játékostól, egyrészt magas fizetése, az előző szezonban nyújtott teljesítménye és állítólagos fizikális gondjai miatt is.

A portál a spanyol El Desmarque cikkére hivatkozva azt írja, hogy van der Vaartot többek között brazil, török és ázsiai kluboknak is felajánlották már a sevillaiak, de egyelőre egy olyan csapat sem volt, amely anyagilag megfelelő ajánlattal állt volna elő.

Felmerült annak a lehetősége is, hogy van der Vaart esetleg visszatér volt csapatához, az Ajax Amsterdamhoz, és a rutinos futballistának sem lenne ellenére a hazatérés:

– Mindenki tudja, hogy mit jelent számomra a klub, karrierem során kétszer is majdnem visszatértem már, és most is nyílt a lehetőség –
fogalmazott az nos.nl cikke szerint a középpályás.

Ami pedig az esetleges NB I-es felbukkanását illeti: Orosz Pál Fradi-vezérigazgató nemrég így nyilatkozott erről:

– Van der Vaarttal beszélt Thomas Doll. Neki jelenleg élő szerződése van, és nagyon sok minden múlik azon, hogy a jelenlegi szerződésével milyen megállapodásra tud jutni. Úgy gondolom, hogy neki nincs feltétlenül ellenére, hogy ide jöjjön – és most finoman fogalmaztam. Mivel azonban élő szerződése van, így neki kell megállapodnia a klubjával, mi addig nem is tárgyalhatunk vele.

Anyagi akadályai viszont lehetnek az üzletnek, hiszen van der Vaart 1,2 millió eurót keres a Betisnél évente, azaz jelentősen engednie kellene a magyar klubkasszák számára szinte elérhetetlen szintből. És ugyancsak kérdés, mennyit kérne érte klubja, értékét jelenleg 1 millió euróra becsüli a német Transfermarkt.

forrás: csakfoci.hu