Bud Spencer jó barátját, olimpiai bajnok legendánkat kérdezte a Ripost.

Hat évtizede ápoltak barátságot. Kárpáti most hónapok óta arra várt, hogy Spencer viszonozza látogatását, s Budapestre érkezzen. Hétfőn délután azonban befutott a szomorú telefonhívás. “Carlo fia, Giuseppe Pedersoli hívott, hogy az édesapja nem jön többé, elhunyt” – mesélte a Ripostnak Kárpáti, aki másfél éve egy forgatócsoporttal járt a legendánál.

Azt mondta nekem: Giorgio, te voltál a világ legjobb játékosa. Álljon elém az, aki mást állít. Százhetven centiméteresként is nagy voltál a medencében” – mesélte Spencerről Kárpáti, aki 35 centivel alacsonyabb, s 40 kilóval könnyebb volt barátjánál. Az úszóként és pólósként is sikeres Pedersoli haláláig sokkal jobb sportolónak tartotta magát, mint színésznek.

De vajon a medencében is osztotta a pofonokat? “Szó sem volt erről. Sportszerű volt, Puskás Öcsihez tudnám hasonlítani. Talán ezért is kedveltem mindkettejüket, mert talpig becsületes és humoros emberek voltak” – mesélte Kárpáti, aki újra felidézte, milyen volt az, amikor Spencer hollywoodi szerződéssel a zsebében érkezett Magyarországra pólózni.

A meccs előtt megkért minket, ne bántsuk őt, mert egy hét múlva jelentkeznie kell a forgatáson, csúnyán mutatna szétvert arccal. Szót fogadtunk, cserébe az esti vacsoránál olasz dalokat énekelt nekünk. A pólótól sosem szakadt el, haláláig nézte a meccseket. Nemrég az olaszok magyarok elleni sikere után fel is hívott engem, hogy dicsekedjen.

Ripost