A Rapid Wien sportigazgatója, Andreas Müller izgalmas részleteket árult el Nagy Ádám leigazolásának kísérletéről.

A Rapid január óta tudja, hogy a Werder Bremenhez igazoló Thanos Petsost pótolnia kell. A bécsi Kurierből kiderült, hogy azért nem tették, mert Nagy Ádámot szeretnék mindenképpen a posztjára.

Nagy a Rapidnál őrületesen nagy dolog lenne, Egy ilyen játékosért ki kell várjunk. A következő napokban várjuk a döntését. Megpróbáltunk mindent. Beszéltünk vele, a menedzserével, tárgyaltunk a klubjával, a Ferencvárosban. Elmentem Gelsenkirchenbe és beszéltem a német szövetségi kapitányával is. Mindent megmozgattunk. De a játékos az EB előtt nem akart váltani. Ezt el kell fogadjuk. A Chelsea-nek is ezért mondott nemet. De nagyon érdekelte a Rapid.” – mondta a sportigazgató.

Aztán viszont jött az EB, írja a Kurier, és “Nagynak nem volt gond a legmagasabb szinten játszani“, egyszerűen túl jó volt az osztrák élvonalhoz. A csoportkör alatt bejelentkezett a Hamburg, a Benfica és a Marseille is.

Pénzügyileg ezzel nem tudunk versenyezni“, folytatja Müller, “de Nagy egy átmeneti lépcsőfokról is beszélt. A barátnője Budapesten tanul, így talán Bécs közelsége fontos lehet“.