Csapatkapitányunkat kérdezték a magyar válogatott osztrákok elleni sikeréről.

Három Fradistával a csapatban 2-0-ra nyert válogatottunk az Európa-bajnokságon Ausztria ellen. A mérkőzésről Gyömbér Gábor nyilatkozott, akinél elsőként arról érdeklődtünk, hogy hol és hogyan nézte a meccset.

Otthon néztem a feleségemmel a kertben szolidan, bár Szalai Ádám góljánál kiengedtem a hangomat, miatta is és a válogatott miatt is nagy örültem a találatának – kezdte csapatkapitányunk. – Tegnap volt a házassági évfordulónk és mentünk a mérkőzés után ünnepelni, így szerencsére duplán örülhettünk.

Csapatkapitányunk ezt követően a kitért a Fradistákra is.

Nehezen indult a mérkőzés, de ez teljesen természetes negyvennégy év kihagyás után, főként, hogy utána nagyon jól játszottak a srácok, szervezettek voltak, egységesek, és több szép támadást is vezettek. Nagy Ádi és Gerzson igazi vezérei voltak a csapatnak, Zoli remekül fogta össze a brigádot és külön öröm, hogy Pintér Ádám is átélhette ezt a csodálatos mérkőzést. Csak pozitívumokkal tudom illetni a válogatottat.

Gyömbér Gábor említette a nehézkes kezdést, így rákérdeztünk, hogy miképpen lehet a kapkodó játék után ennyire szervezetten és jól futballozni.

Vannak periódusok, amikor az ellenfél dominál, amit viszont ritkán bír kilencven percig. Ilyenkor kellenek olyan játékosok, mint például Gera Zoli, vagy Dzsudzsák Balázs, akik sok nagy csatát megéltek már, és megtudják nyugtatni a csapatot, képesek bíztatni a srácokat és példát mutatni a pályán. Ilyenkor jönnek és jöttek is a jó megoldások, növekszik az önbizalom és ráeszmél a csapat, hogy képes gólt lőni. Önbizalom kérdése az egész. Ha vannak olyan vezérek, akikből sugárzik ez, akkor az átragad a társakra is, így pedig bármire képesek.

Fradi.hu