Vízilabda csapatunk szakmai stábja értékelte a bejelentett átigazolásokat.

Varga Zsolt

Amikor kiderültek az igazolások, megállapodtunk mindenkivel, nagyon izgalmas napokat éltem át. Az elmúlt évek harcai és mélyebbnél is mélyebb pontjai úgy érzem edzőként is harcedzetté tettek, hiszen más edzőként és játékosként egy mélypont megélése. Éppen ezért érzem úgy, hogy lelkileg és mentálisan szembe tudok nézni ilyen kihívással. Előre tekintve biztos, hogy nagy lesz a nyomás rajtunk, de világéletünkben nagy nyomás alatt játszottunk, itt (ezen a területen) nem látok nagy különbséget. Én úgy tudok csak gondolkodni, hogy minden fronton nyerni akarok. Célunk csak ez tud lenni.

Gerendás György

Amikor visszatértem, akkor azt mondtam, hogy erős utánpótlás kell, most olyan játékosok érkeztek, akiktől lehet tanulni a fiataloknak. Köszönöm a vezetőknek, Kubatov Gábornak és Nyíri Zoltánnak, a segítséget és a bizalmat. Az előrelépés látszódik évről évre, a tavalyi és az idei negyedik helyezésünk között nagy a különbség, látható jelei vannak a fejlődésnek. Sokkal magabiztosabban nyertük a mérkőzéseinket, sikerült élcsapatot – az Egert idegenben – megverni, a bronzmérkőzés második fordulójában az OSC-t is megszorítottuk. Az igazolásainkkal még erősebb csaptunk lesz, tovább fejlődhetünk és léphetünk előre, ami helyezésekben is megmutatkozhat. Szeretnénk valamelyik sorozatban döntőt játszani a Fradival. A realitás az, hogy a magyar bajnokságban, kupában, nemzetközi sorozatban éremért harcolhatunk, ami lehet bármilyen színű, ezt nehéz még megmondani. A jelenlegi csapatban a fiatal és az idősebb játékosok helyes arányát úgy érzem megtaláltuk, de a szakmai stáb célja, hogy a rutinos játékosok segítségével a következő 3-4 évben legalább 5-6 ifi, illetve serdülő korú pólóst tudjunk beépíteni a felnőtt csapatba.

Nyíri Zoltán

Amikor Gerendás György hazatért, azt mondta, hogy idáig mindenhol ahol dolgozott előbb utóbb bajnoki címet nyertek, én azt mondom, hogy adjuk meg a lehetőséget neki, hogy teljesíthesse ezt a célját. Három évvel ezelőtt kezdtünk el építkezni, akkor még majdnem kiestünk. Kubatov Gábor és a klub a vízilabda szakosztály mellé állt, mert ő is tisztában van vele, hogy mit jelent a Fradinak a póló. Az építkezés során egy fontos lépcsőfokhoz érkeztünk, ugyanis most vagyunk azon a szinten, hogy ilyen játékosokat tudjunk igazolni. Az idén három sorozatban indulunk, szeretnénk, ha az egyikben döntőt játszana a csapat. Úgy gondolom, hogy erre most meglesz a lehetőségünk, ugyanis az amúgy is erős keretünket erősítettük meg. Fontos számunkra a stabilitás, most a klub olyan hátteret teremtett a szponzorokkal együtt, hogy olimpiai bajnok, világbajnok és Bajnokok Ligája győztes játékosokat tudtunk igazolni.

Fradi.hu, fotó: MVLSZ

160606-st