Thomas szerint igazi sikertörténet lenne, és úgy gondolja, ha érzi a holland, hogy számítanak rá, újra kihozná magából a legjobbat.

Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben bajnoki címet szerző Ferencváros vezetőedzője szívesen látná soraiban a Real Betisnél kevés játéklehetőséghez jutó, ám korábban a Real Madridnál alapembernek számító Rafael van der Vaartot.

A bild.de szombat reggeli címében felteszi a kérdést: Doll Budapestre viszi Van der Vaartot? A német szakember elismeri, nagyon szívesen látná csapatában a holland középpályást.

El tudnám képzelni Rafael van der Vaartot a Ferencvárosban – mondta Doll a Bildnek. – Igazi sikertörténet lenne!

A Ferencváros vezetőedzője nem érti, hogyan válhatott Van der Vaart létszámfelettivé a Hamburg után a Real Betisnél is. A középpályás csupán kilenc tétmeccsen lépett pályára a spanyol zöld-fehér gárdánál.

Értetlenül állok az előtt, amikor azt mondják, Rafa már lassú és nem elég jó a kondíciója. Nagyon feldühítenek, amikor ilyeneket hallok róla! Ha olyan helyre kerülne, ahol érzi, hogy számítanak rá, biztosan újra kihozná a legjobbat magából. Egyszerűen csak tudni kell őt jól kezelni.

A holland középpályás és a német szakvezető 2005 és 2007 között a Hamburgnál már dolgoztak együtt. Ebben a két szezonban Van der Vaart a HSV egyik legjobbjának bizonyult, 69 tétmérkőzésen 27 gólt és 16 gólpasszt jegyzett.

Ha az FTC szeretné szerződtetni a Betisnél mellőzött játékost, ki kell vásárolnia szerződéséből, mivel megállapodása a jövő nyárig köti a spanyol együtteshez.

Doll újra elmondta, hogy Stieber Zoltánt is szívesen látna csapatában, valamint hogy nagyon jól érzi magát a Ferencvárosnál, de egy nap szívesen dolgozna ismét a Hamburgnál.

Zoltán nagyon jó srác, nagy erősítés lenne nekünk. Lehet, hogy a HSV és a Bundesliga most túl erős szint neki. Nálunk újra felépíthetné magát.

d-vdv

NSO