„Sesták-napok” a szlovákiai sajtóban – támadónk szerint a magyar válogatott nagyon komolyan veszi az EB-felkészülést.

Stanislav Sesták a szlovák sport.sk-nak nyilatkozott a nemrég véget ért NB I-es szezonról.
Nem mondanám, hogy a magyar bajnokság stílusa nekem túlságosan feküdne. Elég egyszerű volt a szezonunk, már a téli szünetben 21 vagy 22 ponttal vezettünk. Nem volt könnyű dolgom, mivel minden csapat kilenc emberrel védekezett ellenünk, kevés területem volt a széleken. Azt nem mondanám, hogy ez volt a karrierem egyik legjobb idénye, de elégedett vagyok, annak pedig örülök, hogy szereztem kilenc gólt. Egy sérülés után érkeztem a csapathoz, majd a szezon végén is volt egy hónapos szünetem. A mérkőzések nagy részén játszottam, sikerült dupláznunk, vagyis mindent megnyertünk, amit lehetett, ősszel pedig a Bajnokok Ligájában akarunk jól szerepelni.

Sestákot kérdezték a mieink Eb-felkészüléséről is.
Szeretnének minden meccsen pontot szerezni és továbbjutni a csoportból. Nagyon komolyan veszik a felkészülést, két nappal a kupadöntő után már ausztriai edzőtáborba mentek. Nagyok az elvárások az országban a szurkolók részéről.

A támadó beszélt a jövőjéről is és bejelentette, mikor vonulna vissza a címeres meztől.
Még egyéves szerződésem van a Ferencvárossal, szeretném a csapatot hozzásegíteni a 30. bajnoki címhez, utána pedig lassan befejezem. Hatalmas céljaim már nem lehetnek. Az biztos, hogy a válogatottságtól az Eb után visszavonulok. Ugyan teljesen egészséges vagyok, de azt nem tudom elképzelni, hogy a világbajnokságig játszani fogok. Megérdemlik a fiatalok is a lehetőséget, ez a világ rendje.

Csakfoci