Zsivótzky Gyula és Dragóner Attila értékelte a nemzetközi tornát a befejezés után.

A hetedik helyért a Ferencváros ellenfele a cseh Slavia Praha volt, a szeles időben lejátszott mérkőzés első játékrészében kiegyenlített küzdelem zajlott. A 33. percben egy jobb oldalról indult támadást követően Beke Péter szerezte meg a vezetést a Fradinak.

A második félidőben a csehek átvették a meccs irányítását, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis az 56. percben Azilion kiegyenlített. A hátralévő időben már nem született újabb találat, ezért a szabályok szerint következhettek a bűntetők.

A tizenegyes párbajt nem kezdtük jól, az első büntetőt kihagytuk, ám a prágaiak
is hibáztak, így végül a Ferencváros 5-4-re nyert, megszerezve a hetedik helyet a Pünkösdi Tornán.

Zsivótzky Gyula (FTC, vezetőedző): „Ma voltunk a legfáradtabbak a tornán, de nem itt fáradtunk el, hanem a válogatott és bajnoki meccseken. Azt gondolom, hogy ezt a terhelést most nem bírták a játékosok, ez már sok volt nekik. Gyengén futballoztunk, nem voltunk jók, aminek láthattuk is az eredményét. A bajnokságban még kemény találkozók várnak ránk amelyeket meg akarunk nyerni, hogy a elérjük a célunkat a bajnoki címet.

Dragóner Attila (utánpótlás menedzser, FTC): „Nagyon örülök, hogy ismét egy jól szervezett tornán vagyunk túl. Öröm látni, hogy minden vendégünk ilyen jól érezte magát itt a Népligetben, már most többen jelezték, hogy szívesen jönnének jövőre is, ami egy nagyon pozitív visszajelzés számunkra.

Végeredmény:

1. Dinamo Moszkva
2. Lyon
3. Sturm Graz
4. Valencia
5. Sahtar Donnyeck
6. Nottingham Forrest
7. FTC
8. Slavia Praha

Fradi.hu