És egy sikeres EB-szereplésre, Dani nyilatkozott a sportnapilapnak.

A mesterhármas kipipálva, bajnok, kupagyőztes és gólkirály lett. Hiányzik még valami?
Amit ebben a szezonban elértem, már csodálatos, de hadd legyek telhetetlen: vágyom még szülőfalum csapata, a Madocsa bajnoki címére, továbbá egy sikeres EB-szereplésre.

A szombati kupadöntőt követően hétfő este csatlakozott a kerethez. Nem fáradt?
Kicsit az vagyok. Elsősorban azért, mert kedden több mint hét órát ültem a buszon, és engem az már megvisel. A szerda reggeli futás nem is esett jól, de a délelőtti edzésen már jobban éreztem magam. Ne féltsen senki, egy-két nap, és teljesen fitt leszek!

Mentálisan is bírja az erőltetett menetet?
Mindannyian bírjuk. Nem szabad, hogy ez bárkinek gondot okozzon. Itt már nem számít, hogy mi történt egy napja vagy egy hónapja, kizárólag az EB-re koncentrálunk. Hogy a lehető legjobban alakuljon a felkészülés. Amikor megérkeztem a válogatotthoz, a társak gratuláltak ahhoz, amit a csapatommal együtt elértem, de ezzel le is zártuk a múltat. Tudjuk miért vagyunk itt. Az előttünk álló napok, sőt hetek csak a munkáról szólnak. Úgy sejtem, roppant kemény időszak elé nézünk, de ez így van rendjén, ha megfelelő állapotba akarunk kerülni az EB-re, melóznunk kell. Aki belépett ide, az edzőtáborba, szerintem átérzi, hogy ez új fejezet, más felkészülés.

NS