A benzinkutak réme makogta mondta el a meccs előtt a véleményét.

Kabát Péter lejáró szerződését a múlt nyáron, egy évvel még meghosszabbította az Újpest, de úgy tudjuk, a felek ezúttal már aligha jutnak megegyezésre, így a rutinos, 38 éves támadó elhagyhatja a Megyeri utat – játékosként biztosan.

Információink szerint a klub korábban a pályán kívül, akár az edzői stáb tagjaként számított volna még Kabát szolgálataira, de erre az ajánlatra akkor a támadó nemet mondott, mondván nem akarja még befejezni játékos-pályafutását. Kérdéses, hogy ez a lehetőség még fennáll-e, illetve hogy Kabát továbbra is a pályán képzeli-e el a folytatást – februárban még mindenesetre egyértelműen jelezte, hogy nem fejezi be játékosként karrierjét.

Kabát 2008 és 2010 között, majd egy debreceni kitérőt követően, 2011-től a lilák játékosa és a szurkolók egyik kedvence. Bajnoki ezüstöt, valamint Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert a csapattal a korábbi 16-szoros válogatott futballista.

Távozását, sőt, esetleges visszavonulását vetíti elő pénteki Facebook-bejegyzése is:

„100%-os állapotban vagyok, egyetlen edzést sem hagytam ki, és lehet ez lesz életem utolsó Újpest mérkőzése. Soha nem bocsátanám meg, ha játék nélkül, vagy vereséggel kellene befejeznem a pályafutásomat szeretett klubbomnál. Fergeteges hangulatra és győzelemre számítok a Magyar Kupa döntőn! Minden idők legszebb pillanata, és egyben hazai focitörténelem lesz, hogy félig lilába borulhat holnap a Groupama. Ha győznénk, legszívesebben Újpestig futnék a kupával, és a Szurkolóinkkal végig az Üllői úton!”

forrás: csakfoci.hu