U16-os válogatottunk háromgólos győzelemmel zárta a négycsapatos UEFA-torna második mérkőzését, Telkiben. A csapatban Kevin mellett Lipóth András is képviselte a klubunkat.

Az írektől elszenvedett 2-1-es vereség után, a torna második játéknapján a szlovákok voltak a mieink ellenfelei a hazai rendezésű UEFA-viadalon. Az első félidő küzdelmes játékot hozott, mezőnyben kiegyenlített volt a csata, de a kapu előtt a mieink voltak hatékonyabbak: a 18. percben egy bal oldali támadás végén Kiss Tamás kapott labdát a kapu előterében, és 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

A második félidő elején agresszív letámadásra váltottak a szlovákok, ezzel egy rövid időre sikerült átvenniük az irányítást, de két kontra végén ekkor is mi álltunk közelebb a gólszerzéshez. Szép lassan kijöttünk a szorításból, átvettük a kezdeményezést, a játékrész közepén pedig a szlovákok egyik védőjét, Vajda Dominikot második sárgával kiállította a játékvezető, és ezt követően már egyértelmű volt a mieink fölénye. A hátralévő időszakban szinte végig a szlovák térfélen zajlott a játék, több hatalmas lehetőséget is kidolgoztunk, és ebből kettőt értékesítettünk is: Csoboth Kevin a 72. percben egy bal oldali beadást követően talált a hálóba, majd a 76. percben középen kapott labdát, és lőtt a léc alá, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

– Voltak ugyan hibák a játékunkban, és bár a második félidő elején egy rövidebb periódusra átvette a kezdeményezést a szlovák csapat, de végre megtaláltuk a befejezésekhez az utat, ami eredményessé tette a játékot. A mérkőzésen végig taktikusan, koncentráltan játszottunk, ezért vált igazán magabiztosság ez a sikerünk – nyilatkozta a mérkőzést követően Belvon Attila.

Magyarország-Szlovákia 3-0 (1-0)
Magyarország: Kovács Péter – Opavszky Balázs (Farkas Dániel, 78.), Horváth Csanád, Csóka Dániel (Újvárosi Ádám, 78.), Győri Olivér (Terbe Botond, 61.) – Szoboszlai Dominik (Lipóth András, 68.), Csonka András – Szerető Krisztofer (Horváth Olivér, 41.), Kiss Tamás (Tóth Zoltán, 61.), Csoboth Kevin – Schön Szabolcs (Kovács Krisztián, 78.)

G.: Kiss a 18., Csoboth a 72. és a 76. percben

(mlsz.hu)