Mivel ez bajnoki mérkőzés volt, ezúttal nem döntött a javunkra a büntetőpárbaj.

Szombati kezdőcsapatunk több helyen is változott a szerdai összeállításhoz képest. Kapusposzton Samu Anna kapott lehetőséget, valamint ezúttal Vidovenyecz Anna, Bognár Enikő és Kocsán Petra is kezdőként bizonyíthatott.

A mérkőzést mindkét csapat óvatosan kezdte, az első komolyabb helyzet a 18. percben adódott, amikor Mosdóczi Evelin lövése a felső lécet döngette meg. Később Jelena Cankovic, illetve Kocsán Petra próbált kellemetlenséget okozni az MTK-nak, ám egyikük sem járt sikerrel.

A második félidőben is a Ferencváros dominált, előbb az első félidőben is aktív Kocsán, később az őt váltó Zágor Bernadett került többször gólhelyzetbe, de a sok kidolgozott lehetőség ellenére az MTK hálója érintetlen maradt.

A 0-0-s döntetlennel továbbra is négy pont előnyünk van a kék-fehérekkel szemben. A felsőházi rájátszás harmadik fordulóját április 17-én rendezik, amikor a Győr csapatát fogadjuk.

MTK-FTC 0-0

FTC: Samu – Mosdóczi, Zlidnis, Csigi, Nagypál – Bognár (Vancsik, 68.), Fenyvesi – Vidovenyecz (Gruber, 46.), Cankovic, Kocsán (Zágor, 63.) – Bulatovic

Fradi.hu