Gyorsan elrepült a 10 év, amikor kizáratott minket a vén … Komponáljatok ti kommentben, én nem akarok bíróságról-bíróságra járni.

Még nyolc forduló hátravan a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, a Ferencváros azonban akár már most hétvégén bebiztosíthatja elsőségét.

Az Üllői úti zöld-fehérek ugyanis – egy kivételes szezont tudva maguk mögött – 62 ponttal állnak az összetett élén. Mögöttük az eggyel kevesebb meccset játszott MTK, illetve az Újpest egyaránt 40 ponttal áll a második, illetve harmadik helyen. Ezért ha a Fradi szombaton nyerni tud a Vasas vendégeként, az MTK pedig másnap este megbotlik hazai pályán a mögötte egy pontnyi távolságban negyedik Debrecennel szemben, úgy a „Zöld Sasok” előnye behozhatatlanná válik üldözői számára.

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán ezt nagyon nagy eredménynek tartja, hiszen nem volt még példa arra az NB 1-ben, hogy valamely együttes ennyire korán, ilyen nagy „sansszal” uralja a mezőnyt. A Krónika érdeklődésére rámutatott, hogy bár nem „Ferencváros-érzelmű”, most mégis drukkol nekik, mert megérdemlik a sikert.

„Sajnos az NB 1-ben sok csapat problémákkal küszködik, de nem annyira gyenge a pontvadászat: ennyivel jobb most a Fradi” –
mutatott rá. Hozzátette, szerinte a budapesti zöld-fehérek akkor sem vesznek vissza az iramból, ha bebiztosítják a bajnoki győzelmet, a pontvadászatnak pedig nagyon fontos tétje marad az európai kupaszereplést érő helyek megszerzésre – ezekért pedig nagyon kiélezett és szoros még a harc.

„Annyira furcsa, amikor megkérdezik, hiszen miért is venne vissza. Amikor a Vasassal veretlenül nyertük meg a bajnokságot, a legutolsó meccsig maximálisan küzdöttünk”
– emlékezett vissza Mészöly. A szakember a Fradi nyári Bajnokok Ligája-selejtezős esélyeit még korainak tartja megbecsülni, de szerinte „ildomos” lenne, ha a csapat visszatérne az európai elitbe.

A szerda este Debrecenben Magyar Kupa-elődöntőt játszó fővárosiaktól amúgy Böde Dániel, Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Nagy Ádám és Pintér Ádám kapott kedd délután meghívót a magyar válogatottba. Az Európa-bajnokságra készülő alakulat március 26-án ugyanis Horvátországgal játszik barátságos mérkőzést a Groupama Arénában, Bernd Storck szövetségi kapitány pedig erre „profi módon” akar készülni.

A sportági szövetség hivatalos honlapja által idézett német szakember szerint nagyon jó egyensúly alakult ki az otthon és a külföldön szereplő labdarúgókat tekintve. „Ennek köszönhetően kifejezetten jó csapatunk van, meggyőződésem, hogy remek mérkőzést fogunk játszani a horvátokkal” – állapította meg.

forrás. kronika.ro