Körbejárták a tegnapi MK-meccs játékvezetői ítéleteit.

Sokkal inkább Kassai Viktor játékvezető tehetett a drámáról. A legjobbnak titulált magyar spori is emberből van, így nála is előfordulhat, hogy ritka gyenge napot fog ki. Jóindulattal nézve tevékenységét egészen biztosan ez történt szerda este is a Pancho Arénában.

Lényegét tekintve a hazaiaktól Simon Ádámot már a 10. percben ki lehetett volna állítania, mert a védekező középpályás negyedikben először kézzel lerántotta ellenfelét – sárga lap járt volna ezért, majd a hetedikben nem is nézve a labdát, csúnyán felrúgott egy Fradi játékost. A szabályok értelmében mindkét esetben villannia kellett volna a lapnak.

Kassai azonban nagyvonalúskodott, és csak szigorú tekintettel torolta meg a nyilvánvalóan támadást megállító, szándékos faultot. Még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Simon ámokfutását folytatva felrúgta Vargát. Itt már végre megtalálta a zsebében Kassai a sárgát, de ugye ez normál esetben a második kellett volna legyen, és a Videoton játékos mehetett volna a zuhanyba megnyugodni.

Ahogy a fradista Trinks is. Ő előbb besárgulhatott volna egy csúnya szabálytalansága után, de később olyan súlyos sportszerűtlenséget követett el, amiért egyből ki kellett volna állítani. A Videoton szögletzászlójánál, nemes egyszerűséggel sípcsonttal szándékosan fenékbe rúgta a labdát fedező fehérvári Negót, amiért azonnali piros járt volna. Kassai ezt is benézte.

Mi történik olyankor, amikor a játékvezető nem fogja meg időben a találkozót? Kicsúszik a kezéből a meccs. A Fradi egyenlítése után a hajrára végképp elszabadultak az indulatok. Ehhez Kassai további kapitális hibái is kellettek.

A 77. percben, még 1-1-nél, közvetlenül a második ferencvárosi gól előtti akciónál a kapura törő Feczesint, az utolsó emberként utánavetődő és a mezénél fogva ipponnal a földre terítő Nalepát például szintén nem állította ki azonnali pirossal, de legalább egy szabadrúgást és egy sárgát adhatott volna, viszont a hazaiak legnagyobb meglepetésére kifelé ítélt szabadrúgást. Ki tudja miért?

Miután Kassai téves ítéleteivel a pályán lévő mind a 22 játékos “idegét” teljesen felkorbácsolta, mi másért, dumáért kiállította a fehérvári Pátkait a 82. percben, majd egy perccel később újabb kapitális hibát követett el.

A rettentően feszült Trinks összeakaszkodott Suljiccal. Földre estek, majd a bosnyák a földön belerúgott a németbe, eztán felállva nekiesett. Kassai mindkét játékosnak azonnali pirosat adott, ami Suljic esetében a súlyos sportszerűtlenség miatt jogos, de a német középpályásnak csak sárga járt volna a lerántásért, azaz első szabálytalanságért, mert ő a földön csak védekezett.

24.hu