Tóth Mártont kérdezték a mai, OSC elleni rangadó előtt.

– A bajnokság szempontjából a szezonunk eddigi legfontosabb mérkőzése következik, hiszen megszerezhetjük a csoportelsőséget, ami a jelenlegi erőviszonyokat tekintve nagyon szép eredmény lenne. Mi erre készülünk, szeretnénk győzni, hiszen csak ezzel lehetünk csoportelsők. Tudjuk, hogy ez nehéz lesz, az OSC nagyon jó szériában van, s biztos, hogy ők is nagyon felkészültek lesznek. Látható fordulóról fordulóra, hogy más arcukat mutatják, mint ősszel, de mi is felkészültünk és jó szériában vagyunk. Háromesélyes találkozó lesz, ez egészen biztos.

– Miben mutatnak más arcot?

– Ősszel egy “szerencsétlenség-hullám” söpört végig rajtuk, elment egy center, aztán sérülések, majd újabb sérülések következtek, rossz szériába kerültek, de mindenki láthatja, hogy ezt azóta “elengedték”, túltették magukat a nehézségeken és kifejezetten eredményesek.

– Mi van veletek?

– Jansik Szilárd biztosan nem fog játszani, de az összes többi játékos egészséges és magabiztosan várjuk a mérkőzést. Készültünk, tudjuk, hogy van keresni valónk és szeretnénk meglepetést okozni.

– Kérdés, hogy meglepetés lenne-e egyáltalán a győzelmetek…

– Az év elején mindenki azt mondta, hogy Szolnok-Eger-OSC – ez az első három, mi ebbe szeretnénk “belerondítani”, kilépni abból, hogy minket csak az első három helyet követő pozícióba, legfeljebb “biztos negyediknek” könyvelnek el. Ehhez kellenek az ilyen győzelmek, amikről még mindig elmondható, hogy bravúrnak számítanak, de a célunk pontosan az, hogy ez a megítélés változzon. Mindenesetre megverni az OSC-t – ez egy jó eredmény, hozzáteszem, már ősszel is majdnem sikerült, hiszen csak 8:7-re kaptunk ki.

– Mennyire számít a hazai pálya most Magyarországon a vízilabdában, úgy általában?

– Szerintem számít. Amikor más csapatokban játszottam, két uszoda volt, a népligeti és a Kőér utcai, amit úgy neveztünk, hogy “katlan”, bár mások voltak az erőviszonyok. A népligeti kifejezetten sajátos uszoda: melegebb van, közel ülnek a nézők, ennek ellenére viszonylag nagy a tér, szerintem mindennek van jelentősége a rendszeresen itt játszó csapat szempontjából. Sok nézőre is számítok, megnövelt férőhelyű lelátókkal, s most felkerült különleges játékosposzterekkel várjuk az érdeklődőket. Szerintem jó kis meccs lesz.

VLV