Egy látványtervet is láthattok a hetes számú klaszterről.

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés 21 igen, egy nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett a 2024. évi, tervezett budapesti nyári olimpiai és paralimpiai játékok mestertervét (master plan), valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz benyújtandó garancialevelet.

A tervezett olimpiai szerkezet két térségből és hét klaszterből áll. A Duna-térséghez tartozik az Olimpiai Park, a Margitszigeti és az Óbudai-sziget klaszter, a városfejlesztési térséghez pedig a Hősök tere, a Puskás, a Vásárközpont és a Népliget klaszter. Ezeken kívül vannak különálló helyszínek is, mint az Etele tér, a Testvérhegy és a Nagytétényi Lőtér.

7., A Népliget klaszter

Itt négy helyszín szerepel: a Népliget Aréna, a Népliget Gyeplabdaközpont, a Népliget Öttusaközpont és a Ferencváros labdarúgócsapatának otthona, a Groupama Aréna. Az öttusázók vívó-, és úszóversenyét a Népliget Arénában rendeznék, a lovaglásnak, futásnak és lövészetnek az öttusaközpont adna otthont. A vívók szintén a Népliget Arénában küzdenének meg egymással, az FTC stadionjában labdarúgó-mérkőzésekre és a rögbisek küzdelmeire kerülne sor.

fradivaros

budapest.hu, 24.hu