Bali Péter mondta el, mire kell figyelni a téli időjárás miatt.

Intenzív tréninggel folytatódott labdarúgó csapatunk téli felkészülése péntek délután. Az egyelőre légiósok nélküli keretben a Ferencváros saját nevelésű tehetségei is lehetőséget kaptak, akik látszólag minden idegszálukkal azért dolgoztak, hogy megragadjanak Thomas Doll csapatában. Az egyaránt profi szerződéssel rendelkező Nyéki Márk és Dragóner Filip, valamint a kapus Varga Ádám is aktív részese volt a feladatoknak, és elvitathatatlan technikai képzettségük mellett hozzáállásuk is arról tanúskodott, hogy kiváló munka folyik a ferencvárosi utánpótlásban.

A bizonyítási lázban égő futballistáknak természetesen nem okozott gondot a téli hideg, ugyanakkor ez elsősorban a szakmai stábnak, köztük Bali Péter erőnléti edzőnek köszönhető.

A téli mínuszokban kiemelt fontosságú az izmok és ízületek védelme. – nyilatkozta a szakember. – Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a pályán hosszabb, vagy kevésbé dinamikus lenne a bemelegítés, hiszen az első osztályú munka ezt nem engedné meg. Az izmok tökéletes felkészítését azzal garantáljuk, hogy a beltéri futófolyosónkon végezzük a bemelegítés jelentős részét, ahol a megfelelő rehabilitációs gyakorlatokkal segítjük a sérülések elkerülését, majd a már munkába állított izomzatot a kültéri körülmények között újból átmozgatjuk. Mindemellett kiemelt fontosságú a megfelelő öltözék az ízületek védelme érdekében.

Fradi.hu