Klubunk legfiatalabb szakosztálya eredményes időszakot tud maga mögött.

A közösségi oldalon is követheted a fiatalokat: FTC szinkronúszás

Rövid idő alatt is tarolt a tavaly szeptemberben alakult ferencvárosi szinkronúszó szakosztály. A jelenlegi helyzetről, a célokról és tervekről Mester Lívia szakosztályvezetővel beszélgettünk.

– Mit érdemes tudni a Fradi új szakosztályáról?
– 2015 szeptemberében indult el a Ferencvárosi Torna Club szinkronúszó szakosztálya, huszonhét gyermekkel kezdtük meg a munkát, akik közül már huszonegyen verseny engedéllyel rendelkeznek. Alulról kezdjük el az építkezést, a legkisebb korosztályokkal foglalkozunk, szerencsére nem a nulláról kezdtük a munkát, ugyanis korábban egy másik egyesület színeiben működtünk.

– Milyen célt tűzött ki maga elé az elkövetkezendő időszakban?
– A célom, hogy a munkatársaimmal egy olyan magot alakítsunk ki, akikre később lehet építeni, akik közül kikerülhetnek majd olyan versenyzők, akik magasabb szinten űzhetik majd a sportágat. Jelenleg mellettem két segédedző dolgozik, akik majd a nyáron szerzik meg az edzői képesítésüket.

– A szeptemberi indulás óta milyen eredményeket értek el a szakosztály sportolói?
– Októbertől már ferencvárosi színekben elindultunk különböző versenyeken, Pozsonyban egy nemzetközi megmérettetésen ezüstérmet nyertünk. A megalakulásunk óta huszonhat érmet szereztünk ebből büszkén mondhatom, hogy tizenegy arany, nyolc ezüst és hét bronz. Az egyik legrangosabb hazai tornán, a Magyar Kupában pedig két aranyat nyertünk.

– Említette, hogy a gyerekekkel korábban egy másik egyesület színeiben dolgoztak együtt. Milyen változásokat hozott a csapat számára, hogy a Ferencvároshoz csatlakoztak?
-Szeretnénk megfelelni a hazai és nemzetközi elvárásoknak, a célunk, hogy a jövőben minél sikeresebben szerepeljünk a versenyeken. A Fradi egy húzónév, egy nagy család, ehhez mérten akarunk működni. Próbálunk együttműködni az akrobatikus tornászokkal, hiszen a két sportág között nagyon sok a hasonló elem. Februárban szeretnénk egy komolyabb toborzó akciót indítani, bízom benne, hogy a sportág szeretete mellett a Ferencváros neve is segít abban, hogy minket válasszanak majd a szinkronúszás iránt érdeklődő gyerekek.

– A toborzásra jelentkező gyermekeknek milyen előzeteses tudással kell rendelkezniük, hogy csatlakozhassanak a szakosztályhoz?
– A jövőben minél több gyermeket akarunk megszólítani, első sorban olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik magabiztosan, jól mozognak a medencében, illetve rendelkeznek a torna alapjaival. Az edzéseket Kőbányán, az Újhegyi uszodában tartjuk, ahol ugyan a nyár végén voltak gondok, mert a tetőn karbantartást kellett végezni, de jó körülmények között tudunk készülni.

Fradi.hu

szinkronuszas