Az egyenlítésért küzdöttünk, üres kapura lőtt góllal biztosította be győzelmét a vendég csapat.

Ferencváros 3-5 DVTK Jegesmedvék
Harmadok: 0-2, 1-0, 2-3
Gólok: Tendler (+1, Manninen, Hietamaki), Hietamaki (+1, Valecko, Manninen), Luomala (Tendler)

Miskolci dominancia jellemezte az első harmadot, olyannyira, hogy a szünetben talán elég lett volna csak a mi térfelünkön felújítani a jeget. A nagy fölény ellenére mégis csak emberelőnyből tudtak gólokat szerezni vendégeink, háromszor kerültek fórba, kétszer szép játékkal vették be kapunkat. Csak pillanatokra tudtunk támadásba lendülni, ilyenkor többször is szabálytalanul állítottak meg minket, ám az EBEL-kerettag játékvezetők sípja végig néma maradt… Látva, hogy a mai napon nagyon jól értékesítettük a speciális játékos lehetőségeinket (2/3), ez bizony kicsit kimenetel befolyásoló körülmény volt.

A folytatásban már kicsit éledeztünk, valamint a DVTK is kicsit visszaállt, aminek meg is lett az eredménye: a második emberelőnyünket Tendler értékesítette! A hajrában két-három nagy lehetőségünk adódott, ám vagy eltörtük a korongot, vagy nem találtunk célba. A záró húsz percet rosszul kezdtük, Luomala veszített korongot, amiből ismét két gólosra nőtt hátrányunk, majd rögtön utána már három volt közte, egy jó akció után. Szerencsére nem törtünk meg, a hajrában már az egyenlítésért mehettünk: előbb Hietamaki használta ki a harmadik fórunkat, majd Tendler ugratta ki Luomalát, aki jól megmozgatta a kapust, majd mattolta. Az utolsó két percben a diósgyőri kapu elmozdult, nem is kicsit, a játékvezetők se két percet, se büntetőt nem ítéltek, így lehoztuk a kapust. Az egyik passzunkat lefülelték, majd az üres kapunkba lőtték, így kialakítva a végeredményt.

Következik az utolsó erdélyi túra, előbb pénteken Brassóban, majd szombaton Csíkszeredában lépünk jégre, utóbbi kiemelten fontos a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Greg Lindqvist

Nagyon rosszul kezdtük a meccset, gyakorlatilag a Miskolc macska-egér játékot játszott velünk. A második harmad véleményem szerint kiegyenlített volt. A harmadik harmadban kaptunk két bosszantó gólt, de megmutattuk, hogy van karaktere a csapatnak, visszajöttünk a meccsbe. A végén lehoztuk a kapust, de lövés helyett passzoltunk, ami megbosszulta magát. Irány Erdély, kellenek a pontok.