Jégkorongosaink hét gólt ütve küldték haza az Acélbikákat.

Ferencváros 7-2 Dunaújvárosi Acélbikák
Harmadok: 4-1, 0-1, 3-0
Gólok: Papp (Kiss, Lévai), Luomala (Tendler), Rafaj (Schellin), Luomala (+1, Hietamaki), Rafaj (Kiss), Luomala (Manninen, Valecko), Schellin (Papp, Fliszár)

Érződött ma este, hogy egyre nagyobb a meccshiány a fradisták között, a szezonban megszokottnál többen látogattak ki a jégcsarnokba, ahol a rájátszás szempontjából igen fontos mérkőzés várt csapatunkra. Gyors hideg zuhanyt kaptunk, mi támadtunk, majd Borbás hatalmas passzt adott Busbachernek, aki mehetett szólóban és nem is hibázott. Fel is ébredtünk, pillanatokon belül egyenlítettünk, az igen gyengén védő Lindoffról kipattant a pakk, Papp “Csucsu” duplázása pedig a gólvonal mögé jutott. Jól pörgögtünk, Tendler hatalmas kapuvasat ütött, majd átvettük a vezetést, Luomala bolondította meg a vendég védőket és mattolta a hálóőrt. Az utolsó öt percet megtoltuk, előbb szerencsésen került a korong Rafaj elé, a lövése pedig szerencsésen jutott át a mamutok között, majd emberelőnyben egy lecsorgó lövést Luomala passzolt be. A DAB-nak is volt lehetősége, emberhátrányban ütöttek vasat.

A folytatásra kapust cseréltek a piros-fehérek, és gyorsan szépítettek is, egy felszabadító lövés pattant meg Ágoston előtt, megtréfálva őt, potya. Ezután mi inkább biztonsági játékot folytattunk, nem igazán erőltettük a támadásokat, a bikákból pedig hiányzott az átütő erő. Azért a szünet előtt ismét óriási kapuvasat lőttünk, a lelátó szerint bentről jött ki a pakk, a zebrák szerint nem, és az övék a döntés. Az utolsó harmadban aztán gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, hat perc alatt háromszor találtunk be: előbb Rafaj szerzett korongot és a kapu mögött fordulva húzta be Duschek lába alatt, majd Luomala lőtt nagy gólt a hosszúra, végül pedig egy kipattantót Schellin értékesített. Ezután a csapat már a közönségnek is játszott, több szemkápráztató összjátékot is láthattunk. Folytatás január elsején, az M4 Sport által is közvetített derbivel.

Greg Lindqvist

Az első harmad véleményem szerint egyben volt, a második viszont szörnyűre sikerült. A harmadik harmadnál amikor 5-2-t mutatott az eredményjelző, eldőlt a meccs. Mind a 20 játékosunk pályára lépett. Nagyon örülünk a három pontnak, de máris itt a derbi, nem lehet lazítanunk. A magam és a csapat nevében is kívánok sikerekben gazdag boldog új évet mindenkinek.