Dávid a válogatott összetartás után sem tudja még, mi lesz a sorsa.

“Telkiben napi két edzésen, illetve különböző teszteken vettünk részt. Emellett volt egymás közötti mérkőzés is, de az azon nyújtott teljesítményemet nem szeretném értékelni, azt a szövetségi kapitánynak kell megítélnie. Az edzőtábor során volt egy négyszemközti beszélgetésem Bernd Storckkal, aki elmondta, elégedett velem, illetve rögtön tanácsokkal is ellátott, amelyek a fejlődésemet szolgálhatják. Összességében nagyon jól éreztem magam a válogatott keretnél, bizakodó vagyok a jövőt illetően” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Holman Dávid azután, hogy a válogatottól visszatért klubjához, a Lech Poznanhoz.

Kérdés, a kölcsönös elégedettség jelenheti-e azt, hogy Holman is eséllyel pályázhat arra, hogy bekerüljön az Eb-keretbe. Igaz, hogy a támadó a vártnál kevesebb lehetőséget kapott a lengyelországi egy éve során, mint azt remélte (12 tétmeccsen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett), de ne feledjük, Kleinheisler László is meglepetésre került be a pótselejtezős keretbe úgy, hogy a Videoton az NB III-as keretéhez irányította, de a harmadosztályban sem játszott.

„Az Európa-bajnokságról nem beszéltünk a kapitánnyal. Számomra természetesen az a fontos, hogy az Eb-ig hátralévő időben minél több játéklehetőséget kapjak, fel tudjam hívni magamra a kapitány figyelmét. Sok mindennek szerencsésen kell alakulnia ahhoz, hogy legyen esélyem az Eb-szereplésre, hiszen gondolom, a selejtezők alapján Bernd Storcknak már van egy elképzelése a lehetséges kerettel kapcsolatban. A magam részéről szeretnék mindent megtenni, hogy bizonyíthassam a képességeimet, a többit meglátjuk” – mondta ezzel kapcsolatban a támadó.

Holman azt is hozzátette, Storck elsősorban a csatár mögötti pozícióban, középen számol vele, aminek örül, mert úgy gondolja, itt tudja a legjobbját nyújtani. A legnagyobb kérdés persze az vele kapcsolatban, melyik csapatban?

„Egyelőre sok a bizonytalanság. Annyit tudok, Poznanban december végén lejár a kölcsönszerződésem – reagált Holman.– Az a fontos, hogy olyan klubban folytathassam a pályafutásomat, amelynél folyamatosan játékban lehetek. Ha ez a Ferencváros lesz, amelyikhez még élő szerződés köt, akkor ott, de ha a Fradiban nem, akkor másik klubnál. Próbálok mindenhez pozitívan állni.”

„Úgy vélem, Lengyelországban a reméltnél kevesebb lehetőség ellenére is tudtam fejlődni. Gyorsabb lettem, erőnlétileg is előrébb léptem, és sok olyan új élethelyzetet tapasztaltam, amely megerősítette a személyiségemet. Szóval sokat kamatoztathatok a lengyelországi időszakból, optimistán tekintek a jövőbe.”

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a Lech Poznan a támadóra vonatkozó opciós jogát nem érvényesítette a Ferencvárosnál, de szóba került, hogy ennek ellenére ajánlatot tesz a játékosért, ez egyelőre nem történt meg. Holmannak a szerződése értelmében januárban a Ferencvárosnál kell jelentkeznie, de itthonról és külföldről is érdeklődnek iránta (a Sturm Graz érdeklődését jeleztük korábban), így egyelőre kérdéses, hol folytatja a pályafutását.

(nso)