Véber mellett Szlezák a dózsás, Nyilas és Hajdu a fradista oldalról a NSO megszólaltatottja.

Remélem, hazai győzelmet hoz a rangadó, bár azt is tudom, nehéz kilencven perc vár a Fradira – véli Hajdu Attila, a Ferencváros korábbi kapusa. – Nyilván sokan emlékeznek rá, hasonló párosításban gól nélküli állásnál Dibusz Dénesnek nagyot kellett védenie, vagyis nem szabad abból kiindulni, hogy akkor a meccs kettő nullás Fradi-sikert hozott. Az Újpest sokkal jobb, mint volt a bajnokság elején, de a Ferencváros behúzza a meccset.”

„Közhely, de igaz, ez az a mérkőzés, amelyen bármi megtörténhet – mondta Nyilas Elek, a Fradi korábbi középpályása. – A Ferencváros nemcsak azzal nő a riválisai fölé, hogy több pontja van, játékban is jobb náluk. Bízom benne, hogy a nagy erőlködésnek nem nyögés lesz a vége, és a nézők is igazi futballélményt kapnak. Az Újpest jó szériában van, ennek ellenére hazai győzelmet remélek.”

„Hogy mit remélek? Olyan végeredményt, amely a jelenlegi erőviszonyok alapján meglepetéssel ér fel – így Szlezák Zoltán, az Újpest korábbi védője. – Két jó formában lévő csapat futballozik, és bár a Ferencváros a bajnoki veretlenségét már elveszítette, azt remélem, szombat este már azt is elmondhatjuk: a zöld-fehérek a Groupamában sem veretlenek, és ez az Újpestnek köszönhető.”

„A Ferencváros egyeduralkodónak számít a jelenlegi mezőnyben, ezt sajnos ki kell mondani – mondta Véber György, az Újpest korábbi középpályása. – Olyan sok ponttal vezet, hogy felszabadultan játszhat, de azt gondolom, ez az Újpestre nézve is igaz. Nyílt sisakos, nem agyontaktikázott meccset várok, el tudom képzelni, hogy mint a régi időkben, ezúttal is sok gólt hoz a találkozó.”

(nso)