Csöpit kérdezték Thomas Dollról.

Jó edző Thomas Doll?
Az eredmények őt igazolják. Jó meglátásai vannak, érti a szakmáját, sokszor jó érzékkel nyúl a csapathoz. Persze azt is látni kell, hogy a Ferencvárosnál most olyan anyagi háttér áll a rendelkezésére, amilyen régen volt magyar klubnál… Értékes játékosokat tudott szerződtetni, átigazolásai – egy-két mellényúlás ellenére – bejöttek, sőt, volt néhány telitalálata is.

Gera Zoltán és Hajnal Tamás?
No és Cristian Ramírez vagy Roland Lamah. Ők európai szinten jó légiósoknak számítanak, de kétségtelen, a két rutinos hadvezér hazacsábítása is bevált, velük mentálisan is sokat erősödött a csapat. Mindkét játékos nagy hasznára van Thomas Dollnak.

Hiányol valamit az eddigi két esztendő alapján a trénernél?
Nem igazán. Próbálkozott a játékrendszereket illetően is, és mostanra megtalálta a hadrendet, amellyel a leghatékonyabb az együttes. És ami fontos, menet közben is tudnak váltani, meccs közben szisztémát cserélni.

A kérdés már csak az, meddig repítheti Thomas Doll a Ferencvárost?
No igen. Az eddigi munka elég volt ahhoz, hogy a magyar mezőnyből kiemelkedjen, immár a nemzetközi porondon kellene valamit villantani. Az igazi nagy durranás az lenne, ha hosszú idő után ismét a BL főtáblára jutna a csapat. Egy-két célirányos igazolással ez is sikerülhet.

NS