Tovább nyomul a norvég nagy arc, ezúttal Egil Olsen volt szövetségi kapitány fejéről. Nem véletlenül származnak a trollok a norvég mitológiából.

“Hat vagy hét helyzetet dolgoztunk ki a magyarok elleni hazai mérkőzésen, de nem játszottunk jó mérkőzést. Egy olyan rossz magyar csapattal találkoztunk, amilyenre számítottunk, de az első tíz perc rohamai után teljesen visszaálltunk”” – nyilatkozta a korábbi norvég sikerkapitány, Egil Olsen a Tv2.no portálon.

A Drillo (Cseles) becenévvel illetett szakember óriási csalódásként élte meg, hogy 16 szöglet és néhány szabadrúgás ellenére nem sikerült gólt szerezni.

“Normális esetben a hazai vereség nem sok jót jelentene, de a magyar csapat rossz. Ez pedig képessé tehet bennünket, hogy sokkal jobban futballozzunk” – mondta lekezelően.

Szerinte több játékos sincsen jó formában, így érdemes lenne megfontolni, hogy az oslói kezdőcsapathoz képest Örjan Nyland, Tom Högli, Even Hovland, Stefan Johansen, Jo Inge Berget, Per Ciljan Skjelbred és Alexander Soderlund helyett más lépjen pályára.

Szerinte Ole Selnaes és Martin Ödegaard a legkreatívabbak közé tartozik, és a “gyenge Magyarország” ellen használni kellene őket. “Két gólt kell szereznünk, és akkor az ellenfél is betalálhat egyszer. Mindegy, hogy 2-0-ra vagy 2-1-re nyerünk, ott leszünk az Eb-n.”

(tv2.no via origo)