A vereség ellenére nagyképű maradt a norvégok többsége.

„A kapott gól egyértelműen hatalmas kapushiba volt. A második félidőben Clattenburg játékvezető egyértelmű tizenegyestől fosztott meg minket, ez volt a harmadik súlyos hibája a mérkőzésen. Az is hihetetlen, hogy a segítői nem láttak semmit” – értékelt Jakobsen.

„A magyarok pont olyan rosszak voltak, mint amit vártunk. Az viszont minket minősít, hogy az égvilágon semmit sem tudtunk kezdeni ezzel. Túl nehézkesek voltunk, túl lassúak. A magyaroknak mindig volt idejük újrarendeződni”
– vonta meg a mérleget a volt norvég szövetségi kapitány, Egil „Drillo” Olsen.


„Lehetetlen küldetés. A norvég válogatottnak olyat kell tennie, amire még senki sem volt képes” –
írja a Dagbladet, arra utalva, hogy Eb-pótselejtezőn még egy válogatott sem kvalifikálta magát úgy, hogy az első meccset elvesztette hazai pályán.

„Még nincs vége. Még közel sincs vége”
– figyelmeztet a norvég Aftenposten a meccs tudósításának címében.

„Katasztrófa, hogy Ödegaard nem játszott egy percet sem!”; „A magyar válogatotthoz hasonló csapatok ellen szükség van egy »konzervnyitóra«, ez pedig Ödegaard lehetne.”
Két vélemény a norvég televíziós szakértőktől (VG, tv2.no), akik élesen kritizálták Högmo kapitányt. Többen is felrótták neki, hogy nem adott lehetőséget a meccsen Martin Ödegaardnak, a Real Madrid tehetségének. Úgy látják, a kreativitás hiányzott a norvég válogatott játékából, és ennek letéteményese a még csak 16 éves támadó középpályás lett volna.

„A debütáló Kleinheisler szolgáltatta Magyarország győzelmét az első meccsen”
– az uefa.com kiemeli, hogy Király Gábor 100. válogatottságán megőrizte kapott gól nélkül a kaput, miközben Norvégia hiába ért el 16:0-s szögletarányt és találta el a lécet, hiányzott belőle az átütőerő.

forrás: nso.hu