Egy korábbi legenda és a szövetségi kapitány között alakult ki nézetkülönbség.

A norvég labdarúgó-válogatottnál is érezhetően fokozódik az Eb-pótselejtező generálta feszültség – az északiak csütörtökön fogadják a magyar együttest, amely vasárnap látja vendégül őket –, korábban Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány mondta le sorban az interjúfelkéréseit, a héten viszont már szokásukkal ellentétben zárt kapus edzéseket tartanak, amelynek csak az eleje nyilvános. Ezen akadt ki a 65-szörös válogatott helyi legenda, Mini Jakobsen, akinek tévés szakértőként az újságírókkal együtt távoznia kellett a tréningről.

„Szerintem ez egy hülyeség!” – mondta a norvég Tv2-nél szakértő egykori gólerős támadó

Jakobsen már korábban is kritizálta a zárt kapus edzéseket, amit aztán most a gyakorlatban is megtapasztalhatott. A hétfő esti edzésen fél óra elteltével kapták meg a távozásra szóló felszólítást a jelenlévő újságírók. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ez az időtartam a nemzetközi viszonylatban is használtnak pont a duplája.

„Úgy gondoltam, hogy a válogatott valamennyi edzése továbbra is végig nyílt lesz. Főként, hogy Stefan Johansen, Markus Henriksen, Vegard Forren, André Hansen és Alexander Tettey ezúttal nem is volt jelen. Semmi olyan nem történik egy ilyen edzésen, ami befolyással lehet az eredményre. Meg vagyok lepve. Nem tudom, kié az alapkoncepció, de Per-Mathias a hibás, ilyen jellegű döntésekért ő a felelős. Különben csak az újságíróknak kellett elhagyniuk az edzést, mintegy húszan-harmincan mehettünk el, de tíz-tizenöt ember ott maradt. Ők végignézhették az edzést. Karim Esszediri például, a Lilleström volt csillaga, vagy két női játékos. A harminc perc alatt, amit láttunk, átlagos bemelegítést végeztek a játékosok, majd elkezdtek különböző figurákat gyakorolni. De ez természetesen nem arról szólt, hogy most akarunk kitalálni valami új dolgot. Tévedés azt hinni, hogy Magyarországon bárkit érdekel, mit csinál az edzésen a norvég válogatott.”

A dagbladet.no-nak nyilatkozó szövetségi kapitány magára vállalt a döntést.

„Az edzés nem volt zárt kapus, továbbra is nyitottak vagyunk. Most viszont úgy döntöttünk, hogy a látogatási időt korlátozzuk. Egyszerűen azért, mert a nemzetközi erőviszonyok kiegyenlítettek. Megvitattuk, hogy ezt tudomásul véve hogyan lehet a legjobban felkészülnünk a pótselejtezőre. Azt a döntést hoztuk, hogy ez a változás most a segítségünkre lehet” – mondta Högmo.

forrás: nso.hu