A mai sajtócsütörtökön nyilatkozott Máté Csaba, Varga Roland és Vladan Cukic.

Másodedzőnk szerint bár egyértelműen mi vagyunk az esélyesei a szombati, Vasas elleni mérkőzésnek, éppen ezért fokozott koncentrációval kell játszanunk.

– Ezek a legveszélyesebb meccsek, hiszen minden mellettünk szól – mondta Máté Csaba. – A Vasas nemrégiben edzőváltáson ment át, ilyenkor mindig átalakul egy csapat játéka, az új tréner saját képére akarja formálni az együttest. Teljesen mást is játszanak az angyalföldiek, persze korai lenne azt mondani, hogy jobb formába kerültek. Győzelemre készülünk, sok helyzetet és gólt akarunk szerezni a Groupama Arénában. A Vasas várhatóan ellenünk is inkább a védekezésre helyezi a hangsúlyt, és onnan próbál ellentámadásokat vezetni. Ez persze nem meglepetés, a csapatok általában visszaállnak ellenünk. A feladatunk, hogy minél jobbak legyenek a támadásbefejezéseink, és sok gólt szerezzünk.

Varga Roland jó formában várhatja a Vasas elleni találkozót, hiszen gólt szerzett a Csákvár elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, ráadásul ugyanazon a napon a magyar válogatott bő keretébe is újra meghívták.

– Ugyanúgy készülünk, ahogy a többi mérkőzésre. Megnézzük majd a Vasas játékát, és próbáljuk megtalálni a gyenge pontjaikat, de alapvetően a saját játékunkra koncentrálunk. Biztos vagyok benne, hogy meglesznek a lehetőségeink, ezekből minél több gólt kell majd lőnünk a győzelemhez. Természetesen nagyon örülök, hogy ismét meghívót kaptam a válogatottba, büszkeséggel tölt el, hogy szóba került a nevem a nemzeti csapatnál. Nagy örömmel megyek majd a felkészülésre, és mindent megteszek, hogy a szűk keretben is ott legyek.

Akár miniderbinek is nevezhetjük a szombati találkozót, hiszen Budapest két, komoly hagyományokkal rendelkező klubja vív majd meg egymással. Vladan Cukic szerint pedig az ilyen találkozók mindig feldobják a játékosokat.

– Nagyon várjuk már a Vasas elleni mérkőzést. Mindig különleges, ha egy város két csapata találkozik, ez ad egy plusz pikantériát. A Vasas nagyon jól védekezik, de támadásban is vannak jó játékosaik, ráadásul néhány igen tehetséges fiatal labdarúgó is erősíti őket. Ennek ellenére, természetesen mi vagyunk az esélyesek, mindenképpen nyernünk kell a Groupama Arénában!

Fradi.hu