Felmerült, hogy a pótselejtező miatt az NBI 15. fordulóját – a Videoton fogadjuk – elhalasztják.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a pótselejtező előtti NB I-es fordulót az MLSZ esetleg elhalasztja – erről hamarosan döntés születik –, így ad esélyt a válogatottnak arra, hogy több napot tudjon együtt készülni. – írja az NSO.

Bernd Storck

Büszkék vagyunk arra, hogy a selejtező sorozat végeztével esélyünk nyílik arra, hogy két újabb mérkőzést játszhassunk az Eb-szereplés kivívásáért. Nagy lehetőség kapujában állunk, két esélyünk van arra, hogy elérjük a kitűzött célunkat, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy éljünk vele. Némi előnyt jelent számunkra, hogy idegenben kezdünk, és egy kinti jó eredménnyel itthon harcolhatjuk ki a továbbjutást. Eddig minden alkalommal számíthattunk a szurkolók segítségére, amikor igazán szükségünk volt rájuk, biztos vagyok benne, hogy most is mögöttünk állnak majd és támogatják a csapatot. Rövid időnk lesz a felkészülésre, ezért a játékosoknak már az edzőtáborozást megelőzően külön edzésprogramot küldünk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban kezdhessék meg az összetartást. A korábbi mérkőzéseinken adódtak erőnléti problémáink, ezt mindenképpen szeretnénk most megelőzni.

A norvég válogatott fiatal kerettel rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy tapasztalatlanok a játékosaik, ezt mutatja, hogy kilenc labdarúgójuk érdekelt az Európa Liga csoportkörében, hárman pedig a Bajnokok Ligájában szerepelnek csapatukkal. Ezzel együtt nincs semmi okunk, hogy tartsunk a norvég válogatottól, a célunk, hogy az első mérkőzésen olyan eredményt érjünk el, amivel esélyünk maradjon a továbbjutás hazai kiharcolására. A norvégok általában négy-négy-egy-egyes, kisebb csapatok ellen négy-négy-kettes felállást alkalmaznak, nagyon jó védelmük van, amit jól mutat, hogy egyedül Olaszországtól kaptak gólt hazai pályán. Szinte végig a csoportjuk második helyén álltak, az utolsó fordulóban, az olaszországi vereséggel csúsztak vissza a harmadik pozícióba, ami minden bizonnyal nagy csalódást jelentett számukra.

MLSZ