Három szakosztály, háromszáz sportoló készülhet ezentúl jobb körülmények között a Népligetben.

Galéria: Fradi.hu

A Magyar Torna Szövetség és a Ferencvárosi Torna Club közösen felújította a Népligeti Sportközpontban található tornacsarnokot. Teljesen megújultak az öltözők és a kiszolgáló helyiségek, a szülők pedig kulturált körülmények között várhatnak, amíg a gyermekük edzésen van. Szerda délelőtt egy rövid megnyitón adta át a csarnokot a tornászoknak a fradista olimpia bajnok Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke és Kubatov Gábor az FTC elnöke.

Magyar Zoltán

Nagyon boldog vagyok, hogy megújult a létesítmény, mert így a fiatalok nagyobb kedvel fognak tornázni. Számomra külön öröm, hogy ennyit fejlődött az épület, hiszen én ugyanebben a „gödörben” kezdtem sportolni, amit akkor még csak egy sátor fedett. Majd egy bő harminc évvel ezelőtt felépült ez a csarnok, ami akkor modernek számított. Sajnos azonban sokáig csak pusztult az épület, míg nem lett az FTC személyében megfelelő gazdája. A kormány támogatásának köszönhetően, most lehetőségünk nyílt a Fradival közösen felújítani az öltözőket, kijavítani a világítást és kicserélni a nyílászárókat, így mindenki kulturáltabb körülmények között készülhet a versenyekre.

torna

A Népligeti Sporttelep folyamatosan megújul, hiszen az elmúlt években felújították a központi öltözőket, a pályákat, az uszodát, míg legutóbb az Elek Gyula Arénában kaptak felújított helységeket kézilabdázóink.

Kubatov Gábor

Egy régi adósságunkat törlesztettük most, hiszen a tornacsarnoknál eddig még nem végeztünk felújításokat. Most végre már szebb körülmények között készülhetnek sportolóink, valamint a szülők is kényelmesebben tölthetik el az időt, míg a gyermekük edzésen van. Úgy gondolom, hogy így könnyebb lesz készülni a versenyekre, mert a rossz öltöző miatt már nem kerül hátrányba az aki itt edz a Népligetben.