Néha egy maki is fején találhatja a szöget. A Dózsa támadója természetesen a hétvégi rangadóról is beszélt.

Kabát Péter a Digi Sport „Reggeli Start” című műsorában beszélt gyógyulásáról is többek között.

– Kimentem 3 hétre Belgiumba, bár nem gondoltam, hogy ennyi ideig fog tartani, csak pár napra készültem, de a térdemmel volt még egy kis gond. Ott elég komoly orvosi háttér van, felépítették a lábamat, napi két edzés, plusz kezeléseket is kaptam. Elég kemény alapozáson vettem részt, a Standard Liége terapeutája foglalkozott velem. Egy hete itthon is bekapcsolódtam a csapat munkájába, és nem volt semmi panaszom.

Ennek ellenére kimaradt a Ferencváros elleni derbi meccskeretéből, ami nem esett túl jól a csatárnak, ennek közösségi oldalán is hangot adott, ugyanakkor azóta már belenyugodott abba, hogy ezúttal nem jutott neki szerep a magyar csúcsrangadón.

– Úgy érzem, hogy 100 százalékos állapotban vártam a derbit. Szerettem volna játszani, de el kellett fogadnom az edzőnk döntését, egyébként is elég bő most a keretünk, nem könnyű bekerülni. Általában a péntek délutáni edzés után jelöli ki a vezetőedzőnk a meccskeretet, 18-19 fővel, ott tudtam meg, hogy nem játszom. Néztem a neveket, de nem láttam a sajátomat. Megkérdeztem az edzőnket, miért, mert nem vagyok már kezdő, nekem ezek a meccsek jelentik a csúcsot, ráadául elég sokat kihagytam az elmúlt egy évben, azt hiszem, többek között négy derbit is. Elég nehéz volt feldolgoznom, hogy egészségesnek éreztem magam és mégis a lelátóra kellett ülnöm. A vezetőedző azt mondta, hogy nem érzi még, hogy 100 százalékos lennék, ezt el kellett most fogadnom.

Kabát szerint az iksz lett volna a reális eredmény szombaton.

– Bosszantó volt a vereség. Az első félidőben megleptük a Fradit, letámadtuk őket, nem tudták kihozni a labdát, és szerintem nagyon meglepődve játszottak, de a második félidőben feljavultak, de erre számítani lehetett, mert nagyon jó a keretük, nem véletlenül jöttek hozzánk 7/7-es mérleggel. Ránk jöttek nagyon és beszéltük is, hogy a cseréik is elég jól szálltak be. Az első félidőben nagyon nagy tempót diktáltunk, a második félidőben ők játszottak fölényben, de szerintem a döntetlen lett volna reális, szerencséjük is volt, ahogy azt a Fradi edzője sportszerűen el is ismerte.

A rutinos támadó „kollégája”, Böde Dániel kirobbanó formájáról is beszélt és Bernd Storck helyében biztos, hogy nem hagyta volna ki a magyar válogatottból a roománok és az északírek elleni selejtezőkön.

– Örülök Böde Dani jó formájának. Neki mindenképpen ott kellett volna lennie a két válogatott meccsen, én biztos, hogy nem hagytam volna ki, dehogy hagytam volna ki! 10 góllal vezeti a góllövőlistát, még ha nem is egy topbajnokság a miénk, 8 meccsen 10 gól a lakótelepen, a grundon is nagy szám. Ha nem ilyen formában van, ellenünk sem ilyen eredményes, most minden „bepattan” a fejéről, a lábáról, ez így szokott lenni, ha valaki ilyen formában van. Lehet, hogy a román meccsen is így lett volna, és megnyerjük a meccset 1-0-ra.

Az Újpest eddigi szereplését így értékelte Kabát kedden, aki optimista a végső bajnoki helyezésüket illetően.

– Tarthatnánk előrébb is a tabellán, hiszen eléggé sok pontot elveszítettünk, főleg a döntetlenjeinkre vagy a diósgyőri meccsre, ahol 2-3 góllal kellett volna nyernünk. Szerintem a harmadik helyre odaérhetünk. A mezőnyből most kilóg a Fradi, minden posztra 2-3 meghatározó játékosuk van, nyolc meccsből nyolcat nyertek, ezt nem kell megmagyarázni. Legyen inkább második az a harmadik hely.

Kabát szerint az eddigi kisebb bukdácsolásuk nem a csatárhiánnyal magyarázható, sokkal inkább a koncentrációval, illetve annak hiányával. A korábbi válogatott játékos reméli, hogy hamarosan már ő is segíthet a pályán csapatának.

– Nem a csatárok hiányával indokolnám ezt a helyzetet, inkább a kapu előtti koncentrációval, de ez inkább egyéni probléma, nem csapatszintű. Diagne most az első számú csatár, magas, erős, szép gólt fejelt és szerintem jól is játszott a derbin. 3-4-en vagyunk a posztra, de én nem félek a kihívásoktól, amúgy is minden évben meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, senkinek sincs bérelt helye, szerintem csak jó az, hogy többen vagyunk egy posztra. Annyira nem érzem most jól magam, mert egy éve nem játszottam, de edzek keményen, csinálom a dolgomat, és remélem, hogy előbb-utóbb számít majd rám az edző.

forrás: csakfoci.hu