A döntőben labdarúgóink, a bronzmérkőzés előtt pedig fiatal tornászaink képviselték a Ferencvárost.

II. Kocsis Sándor Emléktorna

Helyszín: Margitsziget, Iharos Sándor stadion
Belépés: díjtalan

Elődöntő eredmények
Ferencváros 1-1 Grosics Akadémia, büntetők után győztes az FTC.
FC Barcelona 0-0 Felcsút, büntetők után győztes a Felcsút.

Helyosztó eredmények
A harmadik helyért: FC Barcelona – Grosics Akadémia, bronzérmes az FC Barcelona.
Döntő: Ferencváros 0–3 Felcsút

A II. Kocsis Sándor Emléktorna bronzmérkőzését megelőzően az FTC YBL Tervező kis tornászai léphettek pályára, ugyanis ezúttal – míg az FC Barcelona és a Grosics Akadémia játékosai bemelegítettek – ők egy kisebb bemutató előadással szórakoztatták a közönséget.

Nem ez volt az első ilyen fellépésük az idei évben, hiszen június végén is egy rendezvényen mutattak be néhány hasonló gyakorlatot, így az sem meglepő, hogy „régi ismerősként” köszöntötték őket. A bemutatót követően testközelből szurkolhatták végig a meccset a tornászgyerekek, majd az első félidő után az edzőjüket, Tóth Leventét kapták mikrofonvégre, aki büszkén mesélt eddigi sikereikről, de azt is hangsúlyozta milyen kemény munkát igényel ez a sportág. A fiúknak épp tegnap ért véget a 8 hetes edzőtábor, ahol napi 6 és fél órában készültek az őszi szezonra, és amit szeptembertől – az iskola mellett – napi 3 és fél órás edzések követnek, heti 6 alkalommal.

A gyerekek pedig nem csupán a lehetőségnek örültek, hogy közönség előtt is megmutathatták tudásuk egy részét, a tapsot hallva mosolyogtak, és büszkén vették át az FC Barcelona edzőjétől a csapat logójával ellátott zászlót.

Írta: S.Viki

fiatalok