Vladan ezután is maradna a Fradiban.

Az előző szezon végén lejárt Vladan Csukics Ferencvárossal kötött szerződése, a szerb középpályást nem marasztalta klubja, így biztosnak tűnt, a labdarúgót a debreceni Ligakupa-döntőn láthatták a szurkolók utoljára zöld-fehér mezben. Ám az élet másképp hozta, egyre-másra estek ki a keret védekezőbb típusú játékosai, és ésszerű döntés volt Csukics reaktiválása.

Két és fél hónappal ezelőtt játszottam legutóbb tétmérkőzést, akkor is Debrecenben, sőt, a nyáron egy felkészülési meccsen is ott léptem pályára – mondta Vladan Csukics a Nemzeti Sportnak. – Lejárt a szerződésem, de arra kértem a klubot, hadd maradjak, ha kell, játékosként, ha kell, bármilyen más szerepben.

Mindennap edzettem, volt, hogy az első kerettel, de amikor ők külföldön voltak, a másodikkal, és vártam a lehetőségre. Aztán, miután a belső posztokról ilyen-olyan okok miatt sokan kiestek, Thomas Doll megkérdezte, mi van velem, én pedig egyből rávágtam: készen állok!

A légiós ragaszkodásának oka, hogy szereti a Ferencvárost, a két gyermeke is élvezi az életet Budapesten. Úgy érzi, egy évig profiskodik még, aztán felhagy az aktív játékkal – de akkor is szívesen dolgozna a Fradi sikereiért.

NSO