Kemény munkával készül a sas és solymásza.

Erősödik a Fradi Sas! Klubunk új kabalaállatának teljesen kifejlődött a tollazata, így már a Groupama Aréna légkörére készülhet oktatójával. Szabó László visegrádi solymász adott helyzetjelentést stábunknak.

– A Fradi Sas idomításának jelenlegi fázisában a fő feladat, hogy nagy távolságról tudjon célpontra repülni. A rengeteg röptetés és etetés mellett – hiszen még tovább kell erősödnie – immár egzakt távok megtételével edződik a madár. A mostani feladat, hogy a visegrádi sípálya tetejéről egy zuhanással tudjon kézre repülni, ami már a stadionbéli totemre repülést modellezi.

Kabalaállatunknak mindemellett meg kell szoknia, hogy sapkát viselve is oktatója utasításai szerint cselekedjen.

– A Fradi Sas számára egy egyedi, puha sapkát készíttettem, amivel jól hozzászoktathatjuk a későbbi kemény sapkához. Ezt mindösszesen három hónapig viseli, de fontos az átmenet, hiszen egy szinte még új életet formálunk, fejlesztünk. Mindemellett hozzá kell szoktatnunk, hogy mindenért meg kell dolgoznia, amit solymász nyelven úgy hívunk: becsülje a húst.

A Fradi Sas tehát a terveknek megfelelően fejlődik, és noha a közelmúltbéli viharok hátráltatták fejlődését, ha semmi váratlan nem áll növekedése útjába, úgy a jó körülmények és tapasztalt oktatója révén hamarosan a Groupama Aréna közönsége fölött repül majd, és nyitja meg stílusosan klubunk hazai mérkőzéseit.

forrás: fradi.hu